Отидете към основна версия

2 378 29

Молдова гони руски дипломат, след като тази сутрин на нейна територия паднаха отломки от руска ракета

  • молдова-
  • русия-
  • дипломат-
  • руското посолство -
  • кишинев

Молдова експулсира представител на руското посолство в Кишинев след случая с падането на отломки от руска ракета на територията на страната

Снимка: Shutterstock

Молдова експулсира представител на руското посолство в Кишинев след случая с падането на отломки от руска ракета на територията на страната, заяви молдовското външно министерство, цитирано от ТАСС.

"Министерството на външните работи и европейската интеграция съобщава, че е взело решение да обяви за персона нон грата на територията на нашата страна представител на посолството на Руската федерация в Кишинев, който е длъжен да напусне територията на Република Молдова. Ракетните удари по съседната ни страна продължават да създават нови рискове в сферата на сигурността, а гражданите ни все повече започват сами да усещат разрушителните последици от войната", се казва в изявлението на дипломатическото ведомство.

Руското външно министерство съобщи, че ще "даде съответен отговор" на действията на Кишинев.

Тази сутрин отломки от руска ракета, свалена от украинската противовъздушна отбрана, паднаха в селцето Наславча в Северна Молдова, припомня Ройтерс.

Няма информация за ранени, но прозорците на няколко жилищни сгради са със счупени стъкла.

Молдовският външен министър Нику Попеску написа в "Туитър", че руската атака е била насочена срещу язовир, разположен край река Днестър, по която преминава част от украинско-молдовската граница. Той предупреди, че нападенията срещу водна инфраструктура създават опасност от наводнения в целия район и заяви, че осъжда руската агресия срещу Украйна "възможно най-категорично".

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 30 гласа.

Свързани новини