Отидете към основна версия

1 410 7

Украйна, Камбоджа и Япония подготвят съвместен проект

  • украйна-
  • камбоджа-
  • япония-
  • разминиране-
  • проект

За подпомагане на работата по разминиране в Украйна

Източник: БГНЕС

Украйна, Камбоджа и Япония работят по тристранен проект за подпомагане на работата по разминиране в Украйна.

Това каза украинският външен министър Дмитро Кулеба по украинската телевизия в петък по време на пряко предаване от срещата на върха на АСЕАН в Камбоджа, съобщава Укринформ, позовавайки се на пресслужбата на украинското външно министерство.

Кулеба припомни, че като продължение на телефонните разговори между украинския президент Володимир Зеленски и камбоджанския премиер Хун Сен, камбоджанският лидер го е приел лично тази седмица в Пном Пен.

„На нашата среща говорихме по-специално за помощта в разминирането. Работим по съвместен тристранен проект за разминиране на украински територии с участието на Камбоджа и Япония. Обсъдихме конкретните параметри на този проект, кой какво ще прави и какъв е графикът“, каза Кулеба.

Той добави, че е обсъдил този проект по-подробно на вчерашната среща с вицепремиера на Камбоджа, външния министър Прак Сокхон.

„Камбоджа инициира този проект по наша молба и е готова да помогне на Украйна в разминирането, заедно с Япония. В миналото Камбоджа дълго време страдаше от война и има значителен опит в разминирането. Има оборудване, така че ще я включим в решаването на нашите проблеми“, каза Кулеба.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 15 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: