Отидете към основна версия

6 606 75

Високо напрежение! Нидерландия привика руския посланик

  • mn17-
  • русия-
  • нидерландия-
  • боинг-
  • малайзия

Москва вече разкритикува решението на нидерландски съд по делото за катастрофата на полет МН17 на малайзийските авиолинии през 2014 г., предаде Франс прес

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Нидерландия привика днес руския посланик, след като Москва разкритикува решението на нидерландски съд по делото за катастрофата на полет МН17 на малайзийските авиолинии през 2014 г., предаде Франс прес. Москва окачестви решението на съда като "политическо".

"С тази си реакция Русия дискредитира нидерландското правосъдие. Това е напълно неприемливо", заяви пред Франс прес нидерландското министерство на външните работи.

Вчера нидерландски съд осъди на доживотен затвор двама руснаци и един украинец във връзка с катастрофата. Руснаците Игор Гиркин и Сергей Дубински и украинецът Леонид Харченко бяха признати за виновни в убийство заради ролята си в унищожението на самолета. Те бяха осъдени задочно, тъй като отказаха да присъстват на процеса, който продължава вече две години и половина. Руснакът Олег Пулатов, който на заседанието бе представляван от адвокат, бе оправдан.

"Процесът в Нидерландия има всички шансове да се превърне в един от най-скандалните в историята на съдебните процеси", заяви вчера руското външно министерство.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 52 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: