Отидете към основна версия

1 999 61

Още танкове за Украйна! Предоставянето на бойни машини "Леопард" на Киев зависи от Германия

  • танк-
  • леопард-
  • германия-
  • финландия-
  • нато-
  • украйна

Миналата седмица финландският президент Саули Нинистьо заяви, че страната му може да даде на Украйна малък брой танкове "Леопард 2", ако по-голяма група европейски държави също решат да направят това

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Позицията на Финландия за предоставяне на танкове "Леопард" на Украйна зависи от Германия, заяви днес финландският министър на отбраната Мико Савола, като добави, че за износа на оборудване германско производство е необходимо разрешително от Германия, предаде БТА.

"До голяма степен зависи от ръководството на Германия как да действаме с тези танкове "Леопард". За това е необходимо германско разрешително за износ, а в допълнение германската отбранителна промишленост има много голяма роля в това как може да бъде придобито заместващо оборудване", каза Савола.

Миналата седмица финландският президент Саули Нинистьо заяви, че страната му може да даде на Украйна малък брой танкове "Леопард 2", ако по-голяма група европейски държави също решат да направят това.

Според Савола темата ще бъде обсъдена тази седмица, вероятно първо на среща в Талин, на която Естония е поканила "сходно мислещи страни", както и в американската военна база в Рамщайн, в Германия, където министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин се очаква да се срещне в петък с представители от Европейския съюз, включително германски.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 28 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: