Отидете към основна версия

12 152 189

Украйна скоро ще атакува Крим, Путин е бесен

  • украйна-
  • война-
  • крим-
  • русия-
  • владимир путин-
  • валерий соловей

Анализаторите са докладвали на Путин, че войната скоро ще се пренесе на територията на Крим

Снимка: БГНЕС/ EPA

Руският опозиционер и историк Валерий Соловей каза, че анализаторите на Кремъл са проучили ситуацията около Крим и са докладвали разочароващи прогнози на ръководството.

Според него войната ще се пренесе на територията на окупирания от руснаците украински полуостров Крим в средата на лятото и началото на есента, предаде УНИАН.

"Те (руснаците) не са доволни от случващото се и някои от техните изчисления директно противоречат на победоносните настроения на сегашното руско правителство. Тези изчисления са негативни за руските въоръжени сили дотолкова, че черно на бяло пише, че в средата на лятото не са изключени битки на територията на полуостров Крим. Тоест ако Украйна достигне разстояние, което позволява (а тя явно вече е получила такова оръжие, въпреки че не го е използвала) да атакува Керченския мост, тогава съдбата на Крим ще бъде под много сериозна заплаха. Всички тези хора като цяло са реалисти", каза той.

В навечерието на украинската контраофанзива военното разузнаване изисква от жителите на Крим да докладват местоположението на вражеските военни съоръжения на територията на окупирания полуостров. Вече все по-усилено се говори за предстоящата украинска контраатака. Киев ясно посочи, че няма да преговаря с руските окупатори, докато те не напуснат всички украински земи, включително Крим.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 173 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: