Отидете към основна версия

19 073 284

Украйна готви капан за руската армия

  • украйна-
  • капан-
  • контраофанзива-
  • русия-
  • война-
  • игор романенко

Украинската армия ще премине в настъпление едновременно в няколко направления

Снимка: БГНЕС/ EPA

На фона на изтичането на информация от американското разузнаване за състоянието на украинската армия, Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна се готви не само за контранастъпление, но и за мащабна измама на противника.

Наред с реалните планове се създават и легенди - фалшиви планове, които трябва да заблудят окупатора. На първо място, става дума за посоката на главния удар.

Украинската армия ще премине в настъпление едновременно в няколко направления. Южното направление може да бъде обявено за приоритетно, но е възможно това да се окаже легенда - защото подобен избор на Генералния щаб изглежда твърде очевиден и противникът със сигурност се готви именно там за активна съпротива.

В тази ситуация военното ръководство трябва да заложи на изкуството на измамата. Това мнение изрази бившият заместник-началник на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна генерал-лейтенант Игор Романенко в интервю за OBOZREVATEL.

„Като цяло войната е преди всичко интелектуална борба и едва след това борба на ниво войски. Подготвителната част на контранастъплението вече е в ход“, каза Игор Романенко, акцентирайки колко е важна първо психологическата победа над Русия преди военната на фронта.

„В историята на Втората световна война имаше случай на легенда. Британците хвърлиха тялото на мъртъв свой офицер на брега на морето, оставяйки фалшив план в облеклото му. Германците откриха този план, повярваха, че е реален и попаднаха в капан. Войната е освен всичко друго и изкуство на измамата“, каза Игор Романенко.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 136 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: