Отидете към основна версия

1 018 20

РСМ се присъединява към искането за създаване на трибунал за агресията срещу Украйна

  • рсм-
  • северна македония-
  • трибунал-
  • агресия-
  • украйна

"Такава стъпка е още едно потвърждение на нашата продължаваща подкрепа за Украйна в борбата за справедливост, свобода и споделени демократични ценности."

Източник: БГНЕС

Министърът на външните работи Буяр Османи е провел телефонен разговор с министъра на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба и го е информирал за решението Република Северна Македония да се присъедини към учредителната група за създаване на специален трибунал за престъпленията в руската агресия срещу Украйна., съобщават от Министерството на външните работи в Скопие.

"Такава стъпка е още едно потвърждение на нашата продължаваща подкрепа за Украйна в борбата за справедливост, свобода и споделени демократични ценности. Руската агресия трябва да спре възможно най-скоро, а извършителите на военни престъпления трябва да бъдат изправени пред съда", е подчертал Османи.

Той е потвърдил твърдата и безкомпромисна подкрепа на Република Северна Македония за суверенитета и териториалната цялост на Украйна, като същевременно остро е осъдил руската военна инвазия. Османи е подчертал, че Република Северна Македония е предприела поредица от стъпки и мерки в отговор на руските военни действия, подчертавайки подкрепата за украинския народ в справянето с предизвикателствата на руската агресия, пише в съобщението.

Обсъдени са били и дейностите в рамките на председателството на Северна Македония на ОССЕ, както и актуалната ситуация със сигурността в Украйна и на европейския континент, предаде БТА.

Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 12 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: