Отидете към основна версия

2 797 20

Русия удари склад в Тернопил, двама са ранени

  • украйна-
  • тернопил-
  • русия-
  • усар-
  • склад-
  • ранени

Атакуван бе градът, от който са членовете на украинския мъжки дует "Творчи", представил Украйна на конкурса "Евровизия"

Градът, от който са членовете на украинския мъжки дует "Творчи", представил Украйна на конкурса "Евровизия", бе подложен на руски обстрел точно по времето, когато в Ливърпул течеше големият финал, предадоха световните агенции, цитрани от БТА, като се позоваха на съобщение на местните власти.

При ракетен удар е бил поразен склад на компании и на религиозна организация в Тернопил. Двама души са били ранени, казаха местните власти в Телеграм.

Мелинда Саймънс, британският посланик в Киев, похвали "Творчи" за тяхното представяне на "Евровизия". "Тяхното изпълнение беше брилянтно. И затрогващо тъй като техният университетски роден град Тернопил беше атакуван от руски ракети тази вечер", написа тя в Туитър.

"Творчи", които са електропоп дуо, изпълниха парчето "Heart of Steel", вдъхновено от съпротивата на украинските сили в стоманодобивния комплекс "Азовстал" в град Мариупол. Песента се класира на шесто място.

"Творчи" е съставено от украинец и нигериец, пребиваващ в Украйна.

Украйна спечели миналогодишното издание на "Евровизия" с парчето "Стефания" на групата "Оркестър Калуш". Заради войната тя не можа да организира конкурса тази година и той се провее в Ливърпул, във Великобритания, чийто представител остана на второ място в надпреварата миналата година.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 33 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: