Отидете към основна версия

1 681 17

Ким Чен-ун поздрави руснаците за националния празник

  • северна корея-
  • русия-
  • празник-
  • национален-
  • ден на русия

Той изпрати телеграма до руския президент по случай Деня на Русия

Източник: БГНЕС

Севернокорейският лидер, Ким Чен-ун, изпрати телеграма до руския президент, Владимир Путин, в която поздрави руския народ и ръководството на страната по случай Деня на Русия, съобщи Корейската централна телеграфна агенция (КЦТАК).

В телеграмата се посочва, че приятелството между Северна Корея и Русия, което е издържало изпитанието на времето, е ценен стратегически актив, общ за двете страни, и се заявява като непоколебима позиция на правителството на КНДР, която е в съответствие с изискванията на новата ера.

Ким Чен Ун изрази убеждението си, че борбата на руския народ срещу нарастващите заплахи и предизвикателства от враждебни сили, които се опитват да погълнат суверенитета, сигурността и мирния живот на Русия, е влязла в нова решителна фаза.

Телеграмата подчертава, че справедливостта непременно ще победи, а руският народ ще продължи да добавя слава към своята историята - една неотменима традиция, цитира news.bg.

Ким Чен-ун увери, че народът на Северна Корея изразява пълна подкрепа и солидарност към руския народ в неговата постоянна борба за запазване на суверенитета си, както и за осъществяване на свещената кауза на суверенните права, съобщава КЦТАК.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 25 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: