Отидете към основна версия

1 250 8

Делегацията на ОАЕ посети международния форум в Казан, Русия

  • делегацията -
  • оае-
  • международния форум -
  • казан-
  • русия-
  • обединените арабски емирства

Делегацията на ОАЕ взе участие в Международния форум на министрите на образованието в Казан

Снимка: WAM

Мохамед Ал Касим, генерален директор на Емирската организация за училищно образование, взе участие в Международния форум на министрите на образованието в Казан, където заяви, че образованието винаги е било основен фактор за осигуряване на дългосрочно устойчиво развитие на Обединените Арабски Емирства.

Водейки делегацията на ОАЕ на форума, Мохамед Ал Касим каза, че ОАЕ продължават да следват наследството на покойния шейх Зайед бин Султан Ал Нахаян, който винаги е гледал на образованието като на основата на прогреса и просперитета на хората. На събитието присъстваха президентът на Татарстан Рустам Миниханов и 39 министри на образованието от различни страни.

Мохамед Ал Касим добави, че образованието е ключов приоритет в амбициозните планове на ОАЕ и страната инвестира в развитието на своята образователна система и привеждането ѝ в съответствие с най-добрите международни практики.

„В ОАЕ ние предвиждаме и създаваме бъдещето. Живеем във време на технологичен и технически прогрес и се стремим да сме в крак с него и да се възползваме от него. Отворени сме да се учим от успешния опит на другите, като същевременно запазваме националната си идентичност и култура. Ние се стремим да ги предаваме на нашите деца, поколение след поколение“, добави той.

Според него стратегическото партньорство между ОАЕ и Руската федерация е високо ценено, особено в областта на образованието. Това партньорство се материализира чрез различни инициативи като създаването на Руското училище в Абу Даби, което в момента има над 120 ученици.

Освен това бяха стартирани програми за академичен обмен, както и съвместни изследователски и научни проекти. Образователни лагери за студенти от Емирството също са организирани в няколко руски града, където те са се състезавали в различни категории, включително 45-ото състезание WorldSkills в Казан през 2019 г.

Източник: WAM

Превод и редакция : Оля Ал-Ахмед

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 22 гласа.

Свързани новини