Отидете към основна версия

8 752 58

Изчезна подводница, превозваща туристи към "Титаник"

  • титаник-
  • подводница-
  • изчезване-
  • туристи

Започнала е операция по издирване на плавателния съд.

Източник: Shutterstock

Подводница, използвана за превоз на туристи, за да разгледат останките на "Титаник", изчезна в Атлантическия океан. Бреговата охрана на Бостън съобщи за "Би Би Си", че е започнала операция по издирване на плавателния съд.

Не е ясно колко души е имало на борда.

Малки подводници от време на време вземат туристи и експерти, които разглеждат останките на Титаник, около 3800 м (12 500 фута) под повърхността на океана.

OceanGate Expeditions, частна компания, която организира дълбоководни експедиции, потвърди в изявление, че притежава изчезналата подводница и че на борда е имало хора.

„Проучваме и мобилизираме всички възможности, за да върнем екипажа безопасно. Целият ни фокус е върху членовете на екипажа на подводницата и техните семейства.“

Компанията таксува туристите 250 000 долара (195 270 британски лири) за място в нейната осемдневна експедиция, за да видят известните останки.

Според уебсайта на компанията една експедиция е в ход и още две са планирани за юни 2024 г.

Съобщава се, че пълното гмуркане до останките, включително връщането, отнема общо осем часа.

Титаник се намира на 3800 м (12 500 фута) под повърхността на дъното на Атлантическия океан. Намира се на около 600 км (370 мили) от бреговете на Нюфаундленд, Канада.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 24 гласа.

Свързани новини