Отидете към основна версия

1 706 39

Франция разкритикува остро Русия заради нейното "пълно незачитане" на хуманитарното право

  • франция-
  • украйна-
  • русия-
  • удари

Това е свързано със смъртоносните руски удари в Западна Украйна

Източник: БГНЕС

Днес Франция изрази остра критика и осъди "пълното незачитане" на хуманитарното право от страна на Русия след смъртоносните удари в Западна Украйна, съобщи Франс прес.

В изявление на говорителката на външното министерство на Франция се казва: "Франция осъжда по най-категоричен начин новите руски удари, които днес бяха насочени към градовете Лвов и Луцк в Западна Украйна и които причиниха смъртта на трима души." Допълнително се подчертава, че тези атаки са насочени към гражданска инфраструктура, включително жилищни сгради, което изразява цинизма на Русия и нейното пълно незачитане на принципите на международното хуманитарно право.

Говорителката на външното министерство на Франция продължи, заявявайки: "Тези неприемливи действия представляват военни престъпления и не трябва да останат безнаказани." Това стана отново повод за призивите за отговорност и наказание за нарушенията на международното право.

Смъртоносните удари в Лвов и Луцк причиниха смъртта на трима души и раниха няколко други, което е допълнително засилване на напрежението в региона. Франция, заедно с другите международни партньори, призовава за спазване на хуманитарните принципи и прекратяване на насилието, предаде БТА.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 22 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: