Отидете към основна версия

2 968 63

Руски удари в Кривой Рог и Полтава

  • русия-
  • украйна-
  • атаки-
  • крилати ракети

През нощта руските сили отново извършиха атаки с крилати ракети

Източник: БГНЕС

През нощта руските сили отново извършиха атаки с крилати ракети върху територията на Украйна, като резултат от тези нападения бяха нанесени щети на инфраструктура и жилища. РБК-Украйна цитира ръководителя на Днепропетровската областна военна администрация Сергей Лисак.

В град Полтава бе поразено индустриално съоръжение, а в Кривой Рог - частни домове. Две къщи в Кривой Рог бяха унищожени, а пет други бяха повредени. Също така, бе нанесена щета на стопанска постройка. Руските сили атакуваха и околностите на Никопол с тежка артилерия, както и общините Марганецкая и Мировская.

Според началника на полицейското управление в Полтава, нефинансов обект в града е бил повреден. Няма данни за пострадали хора в резултат на тези атаки.

В Украйна бе обявена въздушна тревога, която започна в южните райони и след това се разпространи в почти цялата страна. В района на Днепропетровск бе засечена работа на противовъздушната отбрана.

Говорителят на отбранителните сили на Южна Украйна, Наталия Гуменюк, обясни, че руските сили са използвали сходна тактика на нападение, като ракетите често сменят посоката си по време на движение, подобно на последните атаки, предаде "Фокус".

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 24 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: