Отидете към основна версия

8 165 120

Войната в Украйна ще продължи още 7 години

  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • владимир путин-
  • г-7-
  • нато-
  • контраофанзива

Западът трябва да вземе това предвид, когато планира по-нататъшна финансова и военна подкрепа за Киев

Снимка: БГНЕС/ EPA

Съединените щати и техните съюзници от Г-7 смятат, че войната в Украйна може да се проточи с години и отчитат тази възможност в своето военно и финансово планиране. Високопоставен служител в една от европейските страни от Г-7 каза, че войната може да продължи още шест до седем години.

Според Bloomberg това е много по-дълго, отколкото много западни служители очакваха в началото на тази година. Но бавният напредък в контранастъплението на Украйна през последните месеци намали очакванията.

„Представителите на Г-7 обсъдиха мрачната перспектива по време среща в кулоарите на Общото събрание на ООН в понеделник вечерта и се съгласиха, че конфликтът вероятно ще продължи в средносрочен до дългосрочен план“, каза пред изданието високопоставен служител на Държавния департамент на САЩ, пожелал анонимност .

Sky News също пише за вероятността от дългосрочна война. Западът трябва да вземе това предвид, когато планира по-нататъшна финансова и военна подкрепа за Украйна, пише агенция УНИАН. Западът трябва да гарантира, че имперските амбиции на Владимир Путин ще се провалят.

Украинският президент Володимир Зеленски призова световните лидери, събрали се в Общото събрание на ООН, да останат единни срещу нахлуването на Русия в страната му и посочи, че Москва трябва да бъде отблъсната, така че светът да може да се насочи към решаване на належащи глобални предизвикателства. Зеленски обвини Русия в отвличане на украински деца. През март Международният наказателен съд издаде заповед за арест на руския президент Владимир Путин по подозрение в незаконно депортиране на деца от Украйна.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 69 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: