Отидете към основна версия

2 489 78

Украйна нанесе удар срещу склад за боеприпаси в Луганска област

  • украйна-
  • склад-
  • боеприпаси-
  • луганска област

За тези експлозии първо бе съобщено от руски медии, като според тях са паднали две ракети

Източник: БГНЕС

В град Сорокино (това е официалното му име в Украйна от 2016 г, но в Русия се използва съветското му име Краснодон), дълбоко в окупираната част на Луганска област, беше нанесен удар по завод "Юност", който доведе до серия от експлозии, информира Руската служба на Би Би Си.

За тези експлозии първо бе съобщено от руски медии, като според тях са паднали две ракети. По-късно ръководителят на украинската областна администрация на Луганска област Артьом Лисогор написа, че на площадката на завода са се детонирали боеприпаси.

Лисогор специално обърна внимание на факта, че Сорокино се намира на разстояние повече от 100 км от фронтовата линия. Той също така отбелязва, че ударите в този район са рядкост.

Представителят на военновъздушните сили на украинските въоръжени сили Юрий Игнат, говорейки в ефир на националния телемаратон, разказа някои подробности за сложната траектория на руските крилати ракети, с които Русия атакува Одеса тази нощ, цитира news.bg.

Дванадесет ракети "Калибър" бяха изстреляни от Черно море от района на Феодосия и Новоросийск от малък ракетен кораб и от подводница. "След като вече излетяха от източните райони към центъра на страната, те промениха посоката си и се насочиха по молдовската граница към Одеса", каза Игнат. Единадесет от 12-те ракети в крайна сметка бяха свалени.

В нощната атака срещу Одеса, според украинските власти, са участвали и 19 атакуващи дрона "Шахед" 136/131 (всички те са били свалени) и две противокорабни ракети "Оникс", които не са били свалени.

Губернаторът на Одеска област Олег Кипер заяви, че е потвърдено, че един човек е загинал в резултат на обстрела. По думите му зърнохранилище на пристанището в Одеса е било ударено от ракета и двама души, работещи там през нощта, са останали в неизвестност. Току-що са били намерени останките на единия от тях.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 20 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: