Отидете към основна версия

8 657 61

САЩ поставиха ултиматум за продължаване на военната подкрепа към Украйна

  • украйна-
  • кевин маккарти-
  • сащ-
  • русия-
  • война-
  • военна помощ

САЩ първо трябва да гарантират сигурността на границата си, преди да изпращат оръжия на Киев

Снимка: БГНЕС/ EPA

Председателят на Камарата на представителите на САЩ Кевин Маккарти заяви, че повече граждани на неговата страна умират на американската граница, отколкото във войната в Украйна. Той посочи, че иска да помогне на Киев, но САЩ са приоритет, предаде агенция УНИАН.

„Подкрепям Украйна да има оръжията, от които се нуждае, но силно подкрепям първо (обезпечаване на) границата. Така че трябва да намерим начин да правим това съвмество“, каза Маккарти пред Face the Nation.

Според него, преди да се помогне на Украйна, е необходимо да се гарантира сигурността на границите на САЩ. „Ние ще работим с хора в нужда, но Белият дом трябва да разбере едно нещо: те трябва да се подготвят по-добре да гарантират сигурността на американската граница", заключи политикът.

Президентът на САЩ Джо Байдън подаде искане за 24,1 милиарда долара военна помощ на Украйна още през август. В същото време не всички американски законодатели са съгласни да предприемат тази стъпка.

На 1 октомври САЩ одобриха временен бюджет, който не предвижда помощ за Украйна. На свой ред посланикът на Украйна в САЩ Оксана Маркарова отбеляза, че нищо не застрашава доставките на оръжие и оборудване за Киев.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 33 гласа.

Свързани новини