Last news in Fakti
  Тема: Украйна

2 Октомври, 2023 10:15, обновена 2 Октомври, 2023 11:00 12 572 73

Илон Мъск се подигра на Володимир Зеленски

  • илон мъск-
  • сащ-
  • володимир зеленски-
  • украйна-
  • русия-
  • война

Илон Мъск иска САЩ да спрат да дават пари на Киев

Илон Мъск се подигра на Володимир Зеленски - 1
Снимка: Twitter/ Elon Musk

Собственикът на Tesla и X (бившият Туитър) Илон Мъск се подигра на украинския президент Володимир Зеленски в социалните мрежи.

Американският бизнесмен публикува меме как изглежда Зеленски, когато „са минали 5 минути и ти не си поискал милиарди долари помощ“.

Още новини от Украйна

Това е поредният скандал на Илон Мъск, свързан с Украйна. Както е известно, САЩ са най-големият партньор на Киев, осигурявайки огромна финансова и военна помощ на украинците да се защитават срещу руската агресия. Илон Мъск обаче не иска САЩ да продължат да наливат пари в Украйна. Само преди дни руският президент Владимир Путин нарече Мъск „изключителен човек и бизнесмен".

Наскоро пък се появи информация, че американският предприемач е осуетил мащабна украинска атака срещу руския военноморски флот. Той е разположен в град Севастопол на незаконно анексирания през 2014 г. от Русия полуостров Крим. Твърди се, че Мъск е изключил покритието на своите сателити над определени райони, което саботира действията и комуникацията на украинските военни на фронтовата линия.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 172 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пан Зеленко

    189 23 Отговор
    Лошо ми е

    Коментиран от #73

  • 2 да де

    228 22 Отговор
    Сега остава зеления да го включи в списъка "Миротворец".
  • 3 Ами...

    213 24 Отговор
    И аз съм на неговото мнение.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Българин

    214 32 Отговор
    Зеленски пак стана за смях
  • 6 Жичкаджията

    159 22 Отговор
    Тоз изглежда се е запекъл
  • 7 Българин

    237 38 Отговор
    Има ли човек в света, който да не се подиграва със Зеленски?

    Коментиран от #36, #41

  • 8 !!!?

    60 285 Отговор
    Мъск изпадна в жълта мъгла...един лаком милиардер, който завижда на един Президент, чиято страна е нападната от варвари, че иска помощ за защита на Народа си !!!?

    Коментиран от #11, #15

  • 9 Зелен Потник

    131 22 Отговор
    Пак станахме за смях .
  • 10 хихихи

    134 19 Отговор
    Това е Зеленски когато в последните пет минути не е получил милиарди долари. А не когато не е поискал.
  • 11 Наказателят

    109 33 Отговор

    До коментар #8 от "!!!?":

    По-голяма глупост не можа ли да измислиш?
  • 12 Българските турци

    13 59 Отговор
    ЕКС (X = бившият Туитър) е звукосъчетание приет за технически медицински и съдебен термин с който се утвърждава смъртта на жив обект !

    Коментиран от #70

  • 13 Фатки-редакция

    79 10 Отговор
    Мароо,днеска ще се глобяваме!!
  • 14 Наблюдател

    119 19 Отговор
    Много добре казано от мъск човека е бизнесмен и си гледа неговите интереси не го вълнува какво мислят останалите няколко пъти се опитаха да му провалят бизнеса но не успяха а и вече е много напред за да го спрат едно негово изказване може да промени много неща и има по голяма тежест над населението отколкото на Джо
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 🇧🇬🇪🇺💯

    100 23 Отговор
    Неудобните истини на Путин, които умният Запад вече не може да игнорира

    През 2023 г.Русия очаква 1,5% икономически растеж, противно на всички прогнози на санкциите. Това е достатъчна причина да разгледаме по-отблизо високото ниво на устойчивост на Путин. И направете неудобно заключение.
    Всичко върви добре-но не за Запада, а за Владимир Путин. Руската икономика показа висока степен на устойчивост под натиска на западната санкционна политика, преходът от икономика в мирно време към икономика във военно време работи, а западният фронт за подкрепа на Украйна се срива. Ето седем неудобни истини, които интелигентната Западна външна политика вече не трябва да пренебрегва:
    1. Руската икономика отново започна да расте значително след първия шок от санкциите. Изявление на експерта по фондовия пазар Ани Кол - "санкциите са в сила. Те действат масово " - несъстоятелно по този въпрос. Международният валутен фонд (МВФ) във Вашингтон прогнозира ръст на Руската федерация от 1,5% през 2023 г.и 1,3% през 2024 г.

    Коментиран от #62

  • 17 🇧🇬🇪🇺💯

    80 19 Отговор
    За сравнение: Германия, налагаща санкции срещу Русия, страда много повече поради липсата на евтин тръбопроводен газ и свързаните с това ценови ефекти. Очаква се местната икономика да се свие с 0,6% през 2023 г.и да нарасне само с 1,3% през 2024 г., Според съвместна прогноза на водещи германски икономически институции.
    Строителната дейност на Русия в Украйна е недвусмислен сигнал

    2. Русия също дължи растежа си на прехода към отбранителната индустрия, която в момента заема една трета от държавните разходи. Основната строителна индустрия обаче също е добре натоварена, тъй като в окупираните украински територии се наблюдава активна строителна дейност. "В окупираните от Русия територии много инвестиции се инвестират в ремонт на пътища и възстановяване на разрушени сгради", казва Михаел Рохлиц, професор по икономика в Бременския университет. Същността на тази инвестиция е, че руснаците дойдоха да останат.
  • 18 🇧🇬🇪🇺💯

    78 17 Отговор
    3. Русия намира начини да заобиколи санкциите на Запада. Според анализ 0, таванът на цените от $ 07 от $ 60 за барел за руския петрол не се прилага за почти три четвърти от доставките през август, а цените на суровия петрол вместо това се доближават до марката от $ 100. Руснаците заменят европейските играчи с алтернативи и по този начин излизат извън контрол. Долната линия: в резултат на това Русия става все по-малко зависима от Запада, а ценовият таван става все по-Без значение за руснаците. Бен Хилгенсток, икономист от киевското училище по икономика, казва: "предвид промените в доставките на руски петрол, в бъдеще може да бъде много трудно да се осигури разумно ограничаване на цените".

    Коментиран от #58

  • 19 Така така

    99 10 Отговор
    Крайно време е и кравите да проумеят, че наливат от пусто в празно и въпреки, че могат да си печатат долари до безкрай изглежда шизофренично
  • 20 🇧🇬🇪🇺💯

    65 15 Отговор
    Китай играе ролята на покровител на Русия

    4. Изключването на руснаците от западната платежна система, която се подготвя при строга секретност, е измама. Причината: след окупацията на Крим този инструмент беше обсъден публично. Въпреки че по това време това беше отхвърлено, руската страна се подготви за това от гледна точка на Генералния щаб. Така делът на руските търговски операции с Китай, формализирани в щатски долари, е спаднал от 90% през 2013 г.на по-малко от 50% през 2020 г., докато търговията в долари с Индия е спаднала от 95% на 20%. Китай се намеси със собствена система за транзакции, наречена “CIPS”.
  • 21 🇧🇬🇪🇺💯

    75 11 Отговор
    5. Като цяло по време на войната в Украйна Китай разшири глобалното си значение като търговска сила и днес играе в ръцете на Русия. Руско-китайският стокообмен за първите осем месеца на 2023 г.е нараснал с 32% и е надхвърлил 155 млрд. долара. Индия също в никакъв случай не се присъедини към фалангата на страните от НАТО, но помага на Путин. Руско-индийският стокообмен се е утроил и е достигнал през първата половина на годината обем от 33 милиарда долара, съобщава РИА Новости. Сравнително евтиният и, разбира се, богат енергиен асортимент на руснаците направи индийците богати.
  • 22 🇧🇬🇪🇺💯

    71 11 Отговор
    Целият континент Африка разглежда войната в Украйна само като регионален конфликт

    6. В Африка надделя и прагматичният възглед за нещата. Войната в Украйна се разглежда от европейците като регионален конфликт, а не като архаична борба на доброто и злото в борбата за мир и свобода. Експертът по африка Мартин Кимани казва: "африканските държави са изправени пред последиците от войната, но не я разглеждат като своя собствена криза. Те имат други приоритети като борба с бедността, глада и насилието""
  • 23 🇧🇬🇪🇺💯

    69 14 Отговор
    7. Западният санкционен режим действа, но без значителни щети за Путин. Имаше преструктуриране на веригите за доставки и преориентиране на експортните и вносните потоци. "Винаги съм се съмнявал в ефекта от санкциите и използването на финансовата система като чудо оръжие", казва руският предприемач Олег Дерипаска в голямо ексклузивно интервю за". По-рано той нарече войната в Украйна "безполезна" и призова за бързи мирни преговори. Той не е сред приятелите на Путин. Той казва: "санкциите са инструмент от 19 век. На тези, които вярват, че санкциите могат да сложат край на войната и да доведат до смяна на режима, мога само да кажа: не! Имаме нужда от друго решение"
  • 24 🇧🇬🇪🇺💯

    65 12 Отговор
    Резултатът-Путин все още стои

    Западът решително не отслаби икономически военачалника на Путин, не го изолира в международен план и не го победи военно. Но това, напротив, означава, че" друго решение", часът на дипломацията, наближава. Фактът, че Путин не проявява особено желание да говори, е проблем, но това не трябва да бъде оправдание.
  • 25 Соваж бейби

    77 9 Отговор
    По интересното е ?!кога най после ще спре деменцията да прави скечове заедно за сметка на икономически проблеми и хора които измират всеки ден.Украинците да се прибира в родината си и да го махат този
  • 26 Гошо

    67 8 Отговор
    Хитрец е Мъск не може да му се отрече
  • 27 Путин

    81 9 Отговор
    Мъск е пич с топки!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Браво

    88 11 Отговор
    на Илон Мъск ,един трезво мислещ човек който се осмелява да каже истината

    Коментиран от #38

  • 30 12345

    95 12 Отговор
    Браво и Мъск. Като него мислят поне 70% от населението на страните от НАТО. Спре ли помощта, спира и войната. Дано се случи час по скоро, за да спре това безумие с хиляди жертви.

    Коментиран от #34

  • 31 Батко

    72 10 Отговор
    А нашите лизачи ми ближат...... на тоя наркоман!

    Коментиран от #32

  • 32 Соваж бейби

    76 8 Отговор

    До коментар #31 от "Батко":

    Кирето е шампион ,направи България за резил !Няма толкова" умен" политик в цял свят за газта случая...Мъск е хитра лисица вижда на къде духа положението ,най изиграни остават украинците в случая обаче.
  • 33 сара

    9 46 Отговор
    Този човек направи изключителни неща за страната си. Много е лесно за Мъск да си прави мемета, но как би се държал без своите пари и власт ?
  • 34 коко

    7 41 Отговор

    До коментар #30 от "12345":

    Много интересно - русия нападна, а войната ще спре когато Украйна спре да се отбранява...демагогия, сър.
  • 35 Ти па Мери

    20 7 Отговор
    Он е и по грозен ама цел полк гримьори се грижат за външният му облик.
  • 36 ДДТ

    47 4 Отговор

    До коментар #7 от "Българин":

    Има - Простото, Магаренко, Сюлейман Пасе, Мишок Денкоф, Цецо Цървула, Кремтодорова...
  • 37 Свободен

    9 38 Отговор
    Мъск започва да ревнува вниманието към Зеленски!
    Гениите са много нарцистични!
  • 38 Българските турци

    25 8 Отговор

    До коментар #29 от "Браво":

    Тази планета не е обречена нито на ламтежа на кръвожадни агресори и колонизатори , нито на наплива на ошашавените лузери търчащи подир зеленикавите примамки заложени от ловците на роби и човешка нищета ! На тази планета все още има разум и разумни хора !... Задайте си въпроси :
    - Нуждае ли се светът от икономически,финансови , енергийни и военни хегемони ?...
    - Дали наистина земната цивилизация все още е толкова примитивна ,че трябва да дели своите жители на раси , на бедни и богати,на интелектуално развити и духовно и културно изостанали ?!...
    - А неможе ли пакт като НАТО да се разшири до такава степен ,че да стане гарантът на световния мир и пазител на реда и дисциплината и военния и политическият етикет на цялата ни ЦИВИЛИЗАЦИЯ ?!..
    - Не можем ли да превърнем ООН във висша политическа платформа на международно управление без досегашната сеизмична основа на дискриминация и експлоатация ,а изградена върху здрав и реалистичен и равноправен фундамент от принципни правила и закони , които няма да позволяват идеологични , икономически и религиозни манипулации и измами върху земното население ??!....
    Колкото въпроси успеете да зададете ще видите, че още толкова ще се офрмят и ще очакват да бъдат задавани !?...
  • 39 българин

    6 73 Отговор
    Илон Мъск още веднъж да се роди пак ще бъде маша на задкулисието, а Зеленски е Президент с главно "П", няма место за сравнение между един национален герой и един "опаричил" се плейбой.

    Коментиран от #40, #48, #50

  • 40 ХАХАХА

    44 2 Отговор

    До коментар #39 от "българин":

    Дали пък не е нещо друго с главно П? Това май най му приляга! ХИХИХИ

    Коментиран от #54

  • 41 акъл

    26 5 Отговор

    До коментар #7 от "Българин":

    Има, които имат непромит мозък, не се подиграват. Мъск си гледа търговския интерес.
  • 42 Макробиолог

    43 1 Отговор
    Държанието на Мъск е прогноза за резултата от предстоящите избори в САЩ.
  • 43 мара бандерката..

    30 2 Отговор
    Помоща за бандерите от мъск отива за избирането на тръмп..та войната да приключи..вович му е обещал вилата на зелената просякиня във феодосия.
  • 44 Китай

    4 60 Отговор
    Украинската нация най-великата нация на земята украинците новите богове,новите титани,съвременните атланти украинците богове и богини унищожават ра-шистите като тахтаби. 809 000 мъртви руснака и 412 000 осакатени за винаги до днес. Китай зове за нахлуване в Сибир от страх че Казахстан ще ги изпревари. Огромно парче територия ще бъде отхапано от московията днес 6 пъти колкото Украйна. Украинците богове и богини унищожават ра-шистите за кеф. Украинците богове и богини. Героиииииии

    Коментиран от #52, #61, #68, #69

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Хахахаха

    5 42 Отговор
    А какво може да направи държава, която не може сама да воюва срещу мощна армия като руската бе ейййййй? Може би Европа заслужава да бъде смачкана от рашагите за да разбере, че е трябвало да помага на Украйна. Може би и България трябва да е в пламъци, за да разберат русофилите че подкрепят новия Хитлер. Жалка история.

    Коментиран от #51, #53

  • 48 ти оня

    28 0 Отговор

    До коментар #39 от "българин":

    на когото само женските роли му се получаваха, ли имаш предвид?
    Е, ако под президент с голямо "П" визираш присъствие и дух, от което те залива повишеното количество на естроген и прогестерон, то комика определено е ненадминат.
    Сигурно вече и нежния пол му завижда в това отношение. А ужким, природата си знае работата!
  • 49 Умирам от смях

    36 2 Отговор
    Бараво на Илон. Голям пич е, а Зелката е мърша и да се надяваме, че скоро няма да го има както и изкуствената държава украйна.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Д-р Ох Боли

    20 1 Отговор

    До коментар #44 от "Китай":

    Тези богове, титани и атланти сега с нас в стаята ли са?
  • 53 Баце,

    26 0 Отговор

    До коментар #47 от "Хахахаха":

    Като се знаеш, че си кьoпaв що си го вадиш пред големия батко? Що ти трябва да му се дървиш, да му разправяш какви яки приятели имаш и как ще му държиш децата в мазето?
    И да ти кажа лично аз съм къртил зъби и за по малко.

    Айде сало Уганде...
  • 54 Хи хи хи

    18 0 Отговор

    До коментар #40 от "ХАХАХА":

    Предполам, че нямаш в предвид вулгарната
    дума започваща с "п" и завършваща на "ка", а само обикновенна П@...ч@вра

    Зилена П@....ч@вра
  • 55 Българин

    31 0 Отговор
    То да е само Мъск, а то цял свят му се подиграва на Наркомански:)
  • 56 кико тъпото

    17 0 Отговор
    всички му се смеят в бг списвачи липсват има само гулю гулю гулю
  • 57 Хахаха

    29 1 Отговор
    Първо изборите в Словакия, сега Мъск...нищо чудно Зеленски да предозира довечера:))))))
  • 58 🇧🇬🇪🇺💯

    15 0 Отговор

    До коментар #18 от "🇧🇬🇪🇺💯":

    Поправка на абзац, да се чете:

    “Русия намира начини да заобиколи
    санкциите на Запада.
    Според анализ на страните от Г7 - таванът на цените от $ 60 за барел за руския петрол не се прилага за почти три четвърти от доставките през август, а цените на суровия петрол вместо това се доближават до марката от 100 $ за барел.“
  • 59 Харон

    1 28 Отговор
    Имам съмнението, че на Мъскчето ще му стане тясно около шията наскоро ака така продължава...Не е единственият който има покритие със сателити, па неговите могат и да се развалят малко и да почнат да падат или поне да заспят завинаги....:-)

    Коментиран от #66

  • 60 Умен по цялата глава и красив в г.а

    0 26 Отговор
    Мъск е ушанка, копейка и рубладжия.
  • 61 Мао

    9 0 Отговор

    До коментар #44 от "Китай":

    Я се разкарай бе
    хунвейбин
  • 62 Повярвах

    0 26 Отговор

    До коментар #16 от "🇧🇬🇪🇺💯":

    Щом е толкова хубаво, защо не тръгнеш за Раша, голям растеж, пък Запада тъне в криЗа, стягай куфарите, обменяй еврото и доларите в рубли, чакат в Раша, ще си купиш един хубав Москвич, децата ти ще се изучат в някой престижен университет, ще можеш да пишеш на воля в тамошните сайтове. Може Запада да не е добре, ама в Раша е по-зле.

    Коментиран от #63

  • 63 🇧🇬🇪🇺💯

    2 11 Отговор

    До коментар #62 от "Повярвах":

    Русия не ме интересува, България е много по интересна.

    На който му харесва Рассия, да заминава.
    Ясно, това се отнася и за теб.

    Коментиран от #72

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Белоградчик

    14 0 Отговор
    Браво, Илъне. Като отидеш на Белоградчишките скали и в ресторанта, който си резервирал, ще дойда да те черпя една ракия.
  • 66 Лудия

    9 0 Отговор

    До коментар #59 от "Харон":

    Кои са другите със подобни на стар линк сателити ? Не си в час ама въобще що е то стар линк и как действа. Ако изобщо има подобна технология тя е в цру. Те ли ще му изгорят сателитите ?
  • 67 Механик

    16 0 Отговор
    Мъск ми е противен, ама е много прав в случая.
    А Зеленски си е просяк и не е необходимо да си Мъск, че да знаеш тоя факт.
  • 68 саши

    4 0 Отговор

    До коментар #44 от "Китай":

    Кво ти става бе, всички сме равни
  • 69 151262

    5 0 Отговор

    До коментар #44 от "Китай":

    И като си извадиш двата пръста от контакта?
  • 70 ккк

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "Българските турци":

    X идва от Space X, а не от жив или мъртъв орзнизъм.
  • 71 Защо

    17 1 Отговор
    Постоянно пускате статии в които има фалшиви твърдения ето едно от тях

    Той е разположен в град Севастопол на НЕЗАКОННО АНЕКСИРАНИЯ през 2014 г. от Русия полуостров Крим

    ) Полуостров Крим винаги е бил руски и само за един къс период е бил подарен незаконно от Хрушчов на Украйна но това приключи през 2014 година

    Стига вече фалшиви твърдения
  • 72 Ти приятелю

    9 1 Отговор

    До коментар #63 от "🇧🇬🇪🇺💯":

    Като харесваш Щатите защо не си там

    Не е нужно някой да харесва някоя страна както аз например Португалия и непременно да живее там
  • 73 куку

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пан Зеленко":

    зеления направо се задави със сало..