Отидете към основна версия

1 606 68

Говори Лондон: Ще подкрепяме Киев толкова дълго, колкото е необходимо

  • великобритания-
  • риши сунак-
  • украйна-
  • нато-
  • сащ

Президентът на САЩ Джо Байдън организира разговорите на фона на опасения, че подкрепата за Украйна в борбата срещу Русия отслабва

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Премиерът на Великобритания Риши Сунак заяви днес пред лидерите от Г-7 и НАТО, че Великобритания е готова да подкрепя Украйна с военна, хуманитарна и икономическа помощ "колкото дълго е необходимо", предаде Ройтерс, цитирайки неговата канцелария, пише БТА.

"Той (премиерът Риши Сунак) очерта настоящата британска военна, хуманитарна и икономическа помощ за Украйна и подчерта, че тази подкрепа ще продължи колкото дълго е необходимо", се казва в изявление на говорител на "Даунинг стрийт" след видеоконферентната среща.

Президентът на САЩ Джо Байдън организира разговорите на фона на опасения, че подкрепата за Киев в борбата срещу Русия отслабва, особено в САЩ, където Конгресът изключи помощ за Украйна от спешен законопроект, имащ за цел да предотврати частично спиране на работата на правителството.

Байдън увери лидерите от Г-7 и от европейските страни, че Вашингтон ще продължи да подкрепя Украйна, каза полският президент. "Той ни увери, че подкрепата за помощта, която се предоставя на Украйна, се запазва, особено за военната помощ. Каза, че ще осигури тази подкрепа в Конгреса", заяви Анджей Дуда на пресконференция.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 23 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: