Отидете към основна версия

5 451 86

Израелската армия минава в пълна офанзива

  • израел-
  • ивицата газа-
  • армия-
  • газа-
  • йоав галант-
  • хамас

Ивицата Газа никога повече няма да е същата, закани се израелската армия

Снимка: БГНЕС/ EPA

Министърът на отбраната на Израел Йоав Галант заяви, че Израел преминава към „пълно настъпление“ срещу ивицата Газа, която никога повече няма да бъде същата, предаде The Times of Israel.

„Премахнахме всички ограничения, [възвърнахме си] контрола върху района и преминаваме към пълно настъпление“, казва Галант на войските си на границата с Газа.

"Видяхте цената [която се плаща] и ще можете да видите промяната. "Хамас" искаше промяна в Газа, тя ще се промени, но на 180 градуса от това, което те си мислеха", каза Галант. Министърът допълни, че екстремистката групировка ще съжалява за този момент, защото Газа никога няма да се върне към това, което беше.

"Който дойде да обезглавява, да убива жени, оцелели от Холокоста – ние ще го елиминираме с цялата си сила и без компромиси", категоричен бе Галант.

Междувременно американският президент Джо Байдън заяви, че е обсъдил днес с израелския премиер Бенямин Нетаняху подкрепата на САЩ за Израел. Байдън поясни, че преди телефонния си разговор с Нетаняху е обсъдил "следващите стъпки", които САЩ ще предприемат, със съветници си по въпросите на националната сигурност. "Разговарях с премиера Нетаняху, за да обсъдя с него координацията на подкрепата за Израел, сдържането на враждебни играчи и защитата на невинни хора", се казва в публикация на Байдън в социалните мрежи. The Wall Street Journal пише, че САЩ обмислят изпращането на втори самолетоносач към Израел.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 54 гласа.

Свързани новини