Отидете към основна версия

2 409 11

Нов скандал с Доналд Тръмп! Чака се решението на съда

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • републиканска партия-
  • марко рубио

Върховният съд на САЩ ще разгледа казус дали адвокат може да регистрира като търговска марка фраза със сексуален намек за Тръмп

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Върховният съд на САЩ ще разгледа днес казус дали адвокат от щата Калифорния може да регистрира като търговска марка фраза със сексуален намек за размера на мъжкото достойнство на бившия президент Доналд Тръмп, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

През 2018 г. ресорната федерална агенция не позволила на Стив Елстър да запази права върху словосъченатието "Тръмп е твърде малък" с аргумента, че имената на живи хора може да бъдат използвани само с изричното им съгласие. Върховният съд обаче допусна делото до разглеждане с мотива, че в съответствие с принципа за свобода на словото може да бъдат критикувани публични личности.

Фразата стана известна през 2016 г., когато по време на дебати между кандидатите за номинацията на Републиканската партия за президентските избори, спечелени впоследствие от Тръмп, сенатор Марко Рубио отбеляза, че милиардерът има малки ръце, преди да добави: "И вие знаете какво казват хората за момчетата с малки ръце..."

Стив Елстър иска да продава тениски с фразата "Тръмп е твърде малък".

Американското законодателство просто забранява да се претендира за изключителни права върху името на друг човек, отбелязва АФП.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 11 гласа.

Свързани новини