Last news in Fakti

1 Ноември, 2023 20:55 2 380 11

Нов скандал с Доналд Тръмп! Чака се решението на съда

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • републиканска партия-
  • марко рубио

Върховният съд на САЩ ще разгледа казус дали адвокат може да регистрира като търговска марка фраза със сексуален намек за Тръмп

Нов скандал с Доналд Тръмп! Чака се решението на съда - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Върховният съд на САЩ ще разгледа днес казус дали адвокат от щата Калифорния може да регистрира като търговска марка фраза със сексуален намек за размера на мъжкото достойнство на бившия президент Доналд Тръмп, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

През 2018 г. ресорната федерална агенция не позволила на Стив Елстър да запази права върху словосъченатието "Тръмп е твърде малък" с аргумента, че имената на живи хора може да бъдат използвани само с изричното им съгласие. Върховният съд обаче допусна делото до разглеждане с мотива, че в съответствие с принципа за свобода на словото може да бъдат критикувани публични личности.

Фразата стана известна през 2016 г., когато по време на дебати между кандидатите за номинацията на Републиканската партия за президентските избори, спечелени впоследствие от Тръмп, сенатор Марко Рубио отбеляза, че милиардерът има малки ръце, преди да добави: "И вие знаете какво казват хората за момчетата с малки ръце..."

Стив Елстър иска да продава тениски с фразата "Тръмп е твърде малък".

Американското законодателство просто забранява да се претендира за изключителни права върху името на друг човек, отбелязва АФП.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 На снимката

    5 12 Отговор
    Тръмп реве на умрело - Байдъна му седна на стола и не мисли да става
  • 3 ТОЯ ТРЪМП

    5 9 Отговор
    Е СЪЩИЯТ КАТО БАРЦЕЛОНСКИЯ ТАРАЛЕЖ...ЕМА СТАВА НА 11 ГОДИНИ...СКОРО ЩЕ ДОЙДЕ В БАНКЯ И ЩЕ КАЖЕ НА ТАТКО СИ- ТАЗИ КЪЩА Е МОЯ...ИЗЧЕЗВАЙ...
  • 4 Ха ха ха

    2 11 Отговор
    Това, че му е малък му е най-малкия проблем на Тръмп, защото го очакват доста години зад решетките 91 обвинения по 15 години за всяко

    Коментиран от #11

  • 5 Димокрадски адвокатски

    7 1 Отговор
    Силата на американците е в това, от всяка дивотия да правят пари и новини. Подсказвам, ако искат могат да регистрират марка "Тръмп го мести" и ще трябва завалията само в профил да уринира.
  • 6 Тръмпист

    12 0 Отговор
    Дъното, не само за фейк пресата, но и за съдебната система.
  • 7 ГЕРБ НА БУНИЩЕТО

    10 5 Отговор
    Ето такова е прехваленото американско общество - цинизъм и духовна развала. Равнявайте се по него, скъпи евроатлантици!

    Коментиран от #10

  • 8 Красимир Петров

    10 3 Отговор
    Демографските наглеци няма да спрат до изборите.Но колкото повече ровичкат Тръмп,той толкова по голяма подкрепа получава.През 2024г Тръмп ще е отново президент,а нашите Сороски продажници ще вият на у-м-р-я-л-о.
  • 9 Анджо

    3 4 Отговор
    Тоя льольо май ще кара остатъка от живота си в усмирителна риза. Не съм виждал толкова емоционален политик. Или май неможе да губи , такива ли вече са новите лидери на света. Е иии това гордоста вярно ще се окаже много голям грях, то се знае де от вярващите в Иисус.
  • 10 Анджо

    1 3 Отговор

    До коментар #7 от "ГЕРБ НА БУНИЩЕТО":

    Руското е най справедливо,затова ли се бориш да има диктатура, за да живеем в райската градина.
  • 11 Там ще си играе само с големи,

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ха ха ха":

    черни, черешови топчета.