Отидете към основна версия

5 542 94

Александър Лукашенко остава оптимист: Украйна ще бъде наша

  • александър лукашенко-
  • беларус-
  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • нато

Трябва да помислите много добре, преди да въвлечете страната си в това или онова приключение, добави беларуският лидер

Снимка: БГНЕС/ЕРА

На фона на войната в Близкия Изток, вниманието към Украйна отстъпва на заден план и "така или иначе пак ще бъде наша“. Това увери президентът на Беларус Александър Лукашенко на среща с представители и служители на атомната електроцентрала край Островец, предава държавната информационна агенция БелТА.

"Украйна пак ще бъде наша. Никому не е нужна тази Украйна... А сега и Близкия изток... Предупредих, когато започна войната, звъннах на Зеленски и му казах: "Володя, чуй ме, опитен човек съм, работя от много години. Щом някъде се случи някаква бъркотия, ще забравят за теб“. И какво се случва? Украйна отстъпва на заден план (поради обострянето в Близкия изток. - бел. БелТА)“.

"Трябва да помислите с главата си, преди да въвлечете страната в това или онова приключение“, добави Лукашенко.

Като пример той посочи Афганистан: "Американците го изоставиха и си тръгнаха. Точно така ще бъде и в Украйна“.

"Следователно този регион (Украйна - бел. БелТА) е наш регион. В смисъл, че ние ще бъдем заедно“, продължи Лукашенко. По думите му рано или късно "Европа ще допълзи към нас, към Русия... Защото днес Европа е разкъсвана от американците, както си пожелаят. Но тя не може да устои, защото всичко е вързано на американския пазар - кредити, имоти и т.н.“, допълни президентът на Беларус.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 100 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: