Отидете към основна версия

7 920 185

Удар по Русия! Володимир Зеленски отива на преговори в Израел

  • украйна-
  • володимир зеленски-
  • израел-
  • бенямин нетаняху-
  • русия-
  • хамас

Киев предложи да се организира посещение на Зеленски в Израел веднага след трагичните събития от 7 октомври, но официален Йерусалим отказа под предлог, че не е подходящият момент

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Украйна Владимир Зеленски може да пристигне в Израел още в началото на следващата седмица, като в момента се водят преговори между двете държави за възможността за такова посещение. Това съобщи израелският "Канал 12", позовавайки се на дипломатически източници.

"На този етап всички подробности все още не са договорени, но може да видим украинския президент да кацне в Израел още в понеделник или вторник", се казва в изявлението.

Изданието припомня, че Украйна предложи да се организира посещение на Зеленски в Израел веднага след трагичните събития от 7 октомври. Тогава официален Йерусалим отказа под предлог, че не е подходящият момент.

"Пристигането на Зеленски в Израел и очакваната му снимка с израелския политически елит, включително премиера Нетаняху и президента Херцог, ще предадат на света уникално послание за единство, според което цивилизованият свят, който е атакуван, се изправя срещу агресорите от по-малко цивилизования свят.Очаква се това да бъде своеобразен фронт пред руско-иранската ос, така че визитата има важно дипломатическо значение", отбелязва "Канал 12".

Говорителят на Министерството на външните работи на Украйна Олег Николенко каза, че в момента ведомството не коментира задграничните командировки на президента. Личният прессекретар на президента Сергей Никифоров също каза, че след началото на пълномащабна война графикът на Зеленски не може да бъде обявен, посочи УНИАН.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 97 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: