Отидете към основна версия

3 756 175

Британското разузнаване: Руската армия понася тежки загуби край Авдеевка

  • украйна-
  • русия-
  • авдеевка-
  • херсон-
  • крим

Украински военни блогъри от много дни пишат, че ситуацията в този укрепен район е много тежка: врагът непрекъснато атакува с големи сили и на места постепенно и много малко, но се движи напред

Снимка: БГНЕС/ЕРА

През последните три седмици Русия вероятно е загубила около 200 бронирани машини по време на атаките си срещу град Авдеевка в Донбас, пише в ежедневния доклад на разузнаването на британското Министерство на отбраната, резюме от който е представено в социалната платформа Х.

Това вероятно се дължи на комбинация от относителна ефективност на съвременните ръчни противотанкови оръжия на Украйна, мини, боеприпаси, изхвърляни от дронове, и прецизни артилерийски системи.

В отговор руските сили много вероятно са преминали към извършване на десантни пехотни нападения в този сектор. Украинските сили бяха изправени пред подобни тактически предизвикателства, когато атакуваха през лятото.

Подобно на предишните руски офанзиви, щурмовете в Авдеевка често се характеризират с напредване през открит терен, което води до големи загуби. Вероятно Русия е загубила няколко хиляди войници около града от началото на октомври 2023 г.

Руското ръководство продължава да демонстрира готовност да приеме тежки загуби на персонал срещу незначителни териториални придобивки.

Руската армия започна атака срещу Авдеевка на 10 октомври. Украински военни блогъри от много дни пишат, че ситуацията в този украински укрепен район е много тежка: врагът непрекъснато атакува с големи сили и на места постепенно и много малко, но се движи напред.

Русия вероятно е ангажирала елементи от до осем бригади в сектора. Тези елементи вероятно са претърпели някои от най-високите загуби в Русия през 2023 г.

Руските националистически блогъри остро критикуваха тактиката на военните в операцията. Нейният характер предполага, че основните военно-политически предизвикателства на Русия остават същите, както през по-голямата част от войната. Политическите лидери изискват повече територия да бъде завзета, но военните не успяват да генерират ефективно настъпателно действие на оперативно ниво.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 50 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: