Отидете към основна версия

5 060 71

Мъск призова Зеленски да не праща "цвета на украинската младеж" на смърт

  • илон мъск-
  • володимир зеленски-
  • война-
  • сащ-
  • украйна-
  • русия

Киев не може да спечели конфликта, заяви собственикът на социалната мрежа X

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Илон Мъск посъветва украинския президент Владимир Зеленски да не изпраща млади хора да умират.

"Съветвам го да не изпраща цвета на украинската младеж да умре в окопите. Няма нужда да прави това, независимо дали ще влезе в диалог с руския президент Владимир Путин или не", каза Мъск в четвъртък за подкаста на блогъра Лекс Фридман, отговаряйки на въпроса дали Зеленски трябва да седне на масата за преговори с Москва.

Мъск, цитиран от ТАСС, отбеляза също, че ситуацията на бойното поле е такава, че продължаването на офанзивата ще доведе до „огромни жертви“. „Историята няма да бъде благосклонна към тях“, заключи Мъск, коментирайки действията на Зеленски.

По-рано собственикът на социалната мрежа X каза, че Киев не може да спечели конфликта, а Зеленски не признава поражението на бойното поле. Мъск каза още, че западните страни трябва да спрат безсмисленото жертване на украинци в конфликта с Русия, да постигнат мирно разрешаване на конфликта и да възстановят нормалните отношения с Москва.

Украинската армия прави неуспешни опити за настъпление от 4 юни. Според руски източници Киев е изгубил над 90 хиляди души и повече от 550 танка за четири месеца.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 80 гласа.

Свързани новини