Отидете към основна версия

11 134 187

Започна нова фаза на войната: Украйна сменя тактиката си, а руснаците следват доктрината на касапина Жуков

  • украйна-
  • олександър коваленко-
  • русия-
  • война-
  • жуков-
  • контраофанзива

Новата фаза на войната се състои не толкова в освобождаване на нови територии, колкото в нанасяне на максимални щети на противника

Снимка: Головне управління розвідки МО України

Войната в Украйна навлезе в нова фаза. Новата концепция на украинските сили не е да освободят колкото се може повече квадратни километра окупирана земя, а да убият колкото се може повече руснаци. А окупаторите пък копират методите на съветския генерал Жуков, за когото човешкият живот няма значение.

Това заяви военно-политическият експерт Олександър Коваленко, цитиран от Obozrevatel:

Когато се повдигне въпросът за победата във войната срещу Русия, мнозина веднага отбелязват, че само пълното освобождаване на териториите на Украйна може да се счита за победа. И това е правилно. И днес, по пътя към това, ние навлизаме в нова фаза на противоборството, която се състои преди всичко в нанасяне на максимални щети на противника, изчерпване на неговите ресурси - при максимално запазване на нашите сили и средства.

През 2023 г. руснаците смениха изцяло своята доктрина, стратегия. Tя вече се основава не на някакви гениални ходове на военачалници, техническо или технологично превъзходство, а на доминирането на човешкия ресурс и на безспорната задача на висшето ръководство - „нито крачка назад!“.

Настоящата стратегия на Валерий Герасимов копира маниакалния подход за водене на военни действия на генерал Жуков - съветският касапин изобщо не ценеше човешкия живот.

Новата фаза на войната се състои не толкова в освобождаване на нови територии, колкото в нанасяне на максимални щети на противника, изчерпване на неговите ресурси - при максимално запазване на нашите сили и средства. Тоест това, за което толкова дълго и много се говори - за войната на изтощение. Точно това започва сега.

Днес руснаците са критично ограничени в способността си да натрупват технически, механизиран компонент, а военно-промишленият им комплекс работи за компенсиране на загубите и нищо повече.

Танковият потенциал на Русия не е безкраен, колкото и да се опитват някои да ни убедят в противното. Същото се отнася за бронираните машини и артилерията. Тоест, новата фаза на войната и новите победи са унищожаването на противника в количества, които не биха му позволили да се възстанови, да укрепи и да извърши операции както от настъпателен, така и отбранителен характер.

Относно контраофанзивата, американският генерал Бен Ходжис е много прав, като каза, че САЩ никога не биха започнали контраофанзива, ако нямат въздушно превъзходство. А ние в скоро време няма да имаме такова. Новата фаза на войната е фаза на рационализъм и издръжливост. Отслабване и изтощаване на врага до точката, в която имаме достатъчно сила да нанесем съкрушителен удар, и то не само един. Всъщност концепцията на нашите действия в близко бъдеще не е да освободим колкото се може повече квадратни километри, а да убием колкото се може повече окупатори и да унищожим техниката им.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 155 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: