Отидете към основна версия

9 702 124

Украйна променя коренно тактиката си на фронта, Шойгу ще се опита да свали Путин

  • украйна-
  • сергей шойгу-
  • русия-
  • война-
  • владимир путин-
  • олександър коваленко

2024 ще бъде годината на новите бойни тактики, смята Коваленко

През следващата 2024 година Украйна ще промени тактиката си на бойното поле, докато в Русия военният министър Сергей Шойгу иска да се качи на трона. Това заяви военно-политическият наблюдател на групата „Информационна съпротива“ Олександър Коваленко пред FREEДОМ.

„2024 ще бъде годината на новите бойни тактики. За обикновения гражданин на Украйна и не само на Украйна, но и на всеки, който много внимателно следи събитията в Украйна, не винаги ще бъде ясно какви са тези тактически действия и какъв е смисълът им, колко са полезни, след като ще бъдат от малко по-различен характер. Казано по-просто, ще има усилия не толкова за освобождаване на територия, а по-скоро във формат на провеждане на отбранителни действия, унищожаващи най-голямото количество ресурси на противника“, каза Коваленко.

По отношение на случващото се в Русия, Коваленко смята, че Шойгу се вижда на руския трон и Путин вече съжалява за елиминирането на Пригожин.

„Шойгу има амбиции – той вижда себе си на руския трон вместо Путин. И тези амбиции се проявиха преди пълномащабното нахлуване в Украйна“, заяви Коваленко. Руският министър на отбраната Шойгу в момента контролира всички сили за сигурност в Руската федерация и се опитва да поеме контрола върху частни военни компании.

Според Коваленко ресурсите, които са под контрола на Шойгу, са много по-значими от способностите на Росгвардията и кадировците, които са на страната на Путин. „Сергей Шойгу днес става все по-опасен за Путин, дори по-опасен от Пригожин“, заяви украинският експерт.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 99 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: