Отидете към основна версия

5 217 112

Путин може да прави каквото си иска в Украйна, защото Западът е инфантилен и слаб

  • украйна-
  • дмитрий василиев-
  • русия-
  • война-
  • владимир путин-
  • нато

Слабостта на Запада е очевидна за Кремъл, каза политологът

Снимка: БГНЕС/ EPA

Русия води първата световна хибридна война. Страната-агресор води тази война не само срещу Украйна, но и срещу САЩ, Европейския съюз и Израел. Това мнение изрази пред FREEДОМ политологът Дмитрий Василиев.

„Не бих казал, че консолидацията [в света] се срива. Бих казал, че слабостта на Запада е очевидна за Кремъл. На първо място икономически и санкции. Русия печели много от петрол, току-що Путин беше в Саудитска Арабия и Емирствата... Русия продължава да прави пари и да финансира войната, която води срещу Украйна. И не само срещу Украйна“, каза той.

И случилото се в Израел, уточни политологът, също е брънки в една верига от тази световна трагедия, която според него може да се нарече първата хибридна световна война.

„И Русия е мотиваторът на тази война. И е очевидно, че Русия смята, че може да си позволи да прави каквото си иска, Западът е слаб, той е инфантилен, показва слабост и не удушава Русия, както може да я удуши. Следователно Путин има развързани ръце, той отива по-далеч и убеждава Кремъл, че е възможно да победи Запада, защото Западът е слаб, инфантилен и не е готов да умре за идеите си, които декларира“, каза Василиев.

„Наричам това хибридна война, защото, от една страна, Израел е точно като Украйна, на фронтовата линия на демократичния свят, който се бори с глобалната автокрация. А Русия и Иран са част от тази ос на глобалната автокрация. Русия и Иран имат влияние върху това, което се случва в Израел“, каза още политологът.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 61 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: