Отидете към основна версия

4 457 99

Латвийски полковник: Няма опасност Русия да нападне НАТО през следващите 1-2 години. Но след 5...

  • русия-
  • игор раев-
  • латвия-
  • украйна-
  • война-
  • нато-
  • владимир путин

След 5 г. Русия може да нападне европейски страни, така че трябва да сме готови за конфронтация

Снимка: БГНЕС/ EPA

В момента заплахата от руска атака срещу европейските страни е около 1%, но в бъдеще може да стане реална. Ето защо е необходимо да се подготвят различни сценарии за развитие на събитията.

Това мнение изрази в ефира на телевизионния канал FREEДОМ военният наблюдател, полковник от запаса от Националните въоръжени сили на Латвия Игор Раев.

По негово мнение, ако не след година-две, то след пет Русия може да нападне европейски страни, така че трябва да се подготвим за конфронтация.

„Има контингенти на НАТО, разположени в балтийските страни и Полша. В момента те се увеличават не само като брой войници, но и като качество. Ние сме малка държава и не можем да си позволим големи военновъздушни сили. Но страните от НАТО ни помагат, те прехвърлят авиация на наша територия и по този начин помагат за създаването на цялостна отбранителна система. Мисля, че заплахата от страна на Русия ще продължи да е налице още дълго време. Това трябва да се има предвид, няма да изчезне никъде, но да седиш и да се страхуваш е грешно“, отбеляза Раев.

Той смята, че е необходимо НАТО да се подготви за защита на членките си и да го демонстрира. „Най-добрата защита е сдържането на противника. Тоест, ако покажете на врага какви бойни способности има вашата страна, че страната ви е готова за защита и хората в страната са готови да защитават родината си, мисля, че това е най-добрата политика за сдържане на Русия в момента“, смята военният експерт.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 27 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: