Отидете към основна версия

3 570 41

Украйна трябва да промени военната си стратегия: генерал назова трите неща, които ще донесат победа над Русия

  • украйна-
  • микола маломуж-
  • русия-
  • нато-
  • война-
  • стратегия-
  • володимир зеленски

Неочакваните и едновременни действия на ЗСУ срещу врага могат да бъдат решаващи на бойното поле

Снимка: БГНЕС/ EPA

Три са основните точки, които ще осигурят победа на Украйна във войната срещу Русия. Украйна трябва да промени военната си стратегия през 2024 година.

Това мнение изрази ръководителят на Службата за външно разузнаване на Украйна (2005-2010 г.), армейски генерал Микола Маломуж, в интервю за Telegraf.com.ua.

Маломуж каза, че въпреки постоянните удари на Русия срещу цивилната инфраструктура, засилените атаки на фронта и несигурността за западната подкрепа, Киев има шансове да спечели тази война.

Първият основен сегмент е подготовката на украинските войници за водене на нестандартни операции на фронта. Неочаквани и едновременни действия на ЗСУ срещу врага могат да бъдат решаващи на бойното поле. Говорим и като цяло за промяна на стратегията за водене на война. Важно е да се увеличи и капацитетът на вътрешния военно-промишлен комплекс.

Второ, подкрепа от западните партньори на Киев. „До февруари можем да получим положителни решения за многомилиардни пакети за помощ от САЩ (61 милиарда долара) и Европейския съюз (50 милиарда евро). Важно е значителна част от тези средства да бъдат изразходвани за високотехнологично оръжие за въоръжените сили на Украйна, за боеприпаси“, каза Маломуж. Ако това не се случи, че има сериозна заплаха за сигурността на Европа. Според украинския генерал не е изключено Русия да нападне НАТО, което да прерасне в Трета световна война, която ще е ядрена.

Трето, изграждане на нова архитектура на глобалната сигурност. „Работа във външно направление: САЩ, Европа, Китай, Индия, Бразилия и т.н. Поне страните от Г-20. Консолидацията на всички сили е важна тук, въпреки факта, че геополитическите възгледи на някои страни се различават“, посочи Маломуж. Според него ако Путин бъде подложен на натиск от страни като Китай и Индия, това ще ускори края на войната.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 74 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: