Last news in Fakti
  Тема: Украйна

5 Януари, 2024 18:15 3 436 82

Въздушни атаки: докога Украйна ще може да се отбранява?

  • украйна-
  • русия-
  • ракети-
  • киев-
  • война-
  • шахед-
  • кинжал-
  • пво-
  • дронове

Само за ден Русия изстреля над 100 ракети и рояци дронове срещу Украйна. Експерти предупреждават, че предстоят още подобни мащабни атаки.

Въздушни атаки: докога Украйна ще може да се отбранява? - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

От месеци украинският президент Володимир Зеленски предупреждава, че предстоят масирани руски въздушни нападения през зимата. В края на есента Русия вече разполагаше с достатъчно дронове и на 29 декември тя извърши най-мащабната си въздушна атака от началото на войната - с над 100 различни ракети и цели рояци от дронове. Само в Киев загинаха около 30 души.

Декември беше рекорден месец в това отношение - руснаците изстреляха общо около 700 безпилотни летателни апарата. Целите бяха не само столицата Киев, но и големи градове като Харков, Днепър, Одеса, Херсон и Лвов.

В края на годината Украйна атакува Руския черноморски флот в анексирания Крим и порази десантен кораб. Цели в руския град Белгород, близо до украинската граница, също бяха атакувани няколко пъти, като по руски данни са загинали над двайсет души.

Дали руските нападения бяха отговор не е ясно. Ясно е обаче, че Русия превъзхожда Украйна, когато става въпрос за въздушни удари, защото разполага с повече оръжия. През първите дни на януари последваха нови руски нападения по цели в Украйна.

Противоракетната защита - от големи западни системи до мобилни екипи

Броят на украинските жертви можеше да е много по-голям, но противовъздушната отбрана успя да свали повечето от ракетите и дроновете на руснаците. По украински данни са били прихванати дори най-модерните руски хиперзвукови ракети от типа "Кинжал".

Украйна трябва да защитава войските си на фронта, който е дълъг над 1000 километра, както и военни и граждански обекти дълбоко навътре в страната и затова действа пестеливо: скъпите западни системи за противовъздушна отбрана (ПВО) се използват само срещу руски ракети във вътрешността на страната. За защита от евтините ирански дронове от типа "Шахед 136" се разчита на зенитните танкове "Гепард", доставени от Германия.

Важна роля играят също и тъй наречените мобилни групи: те представляват малки бойни единици, придвижващи се с пикапи, оборудвани с леки, преносими системи за противовъздушна отбрана или с картечници.

"Ако "Шахед" прелети покрай нас, мобилната група има десет секунди, за да го открие и порази с ракета земя-въздух с малък обсег, изстрелвана от рамо", казва за ДВ Юрий Ихнат, говорител на украинските военновъздушни сили.

Както и при другите оръжия, Украйна разполага със смесица от съветски и западни системи за противовъздушна отбрана. Западните партньори изпращат както стари, така и модерни и мощни системи, включително американските "Пейтриът" и германските IRIS-T. По официална информация Киев разполага с по три батареи от тях, като предстои да бъдат доставени още.

Украйна е изцяло зависима от Запада

Украйна успява да се защитата от въздушните атаки благодарение на западната помощ. Но за да функционират тези ПВО системи, те се нуждаят от ракети, които не достигат. Дори съветските боеприпаси се набавят на Запад, например в България и Словакия, казва говорителят на ВВС Ихнат: "Не произвеждаме никакви боеприпаси за ПВО. Необходими са големи количества за сваляне на ракети и безпилотни летателни апарати".

Друг проблем е, че съвременните западни ракети, като например тези за системите "Пейтриът", са скъпи и сложни, а производството им отнема много време. Освен това в момента САЩ почти не доставят нищо ново, тъй като републиканците в Конгреса блокират допълнителен пакет от помощи в размер на милиарди. Украинските въоръжени сили се опитват да запълнят дефицита със собствени разработки, но това също отнема време.

Не е ясно с колко ракети за противовъздушна отбрана все още разполага Украйна. Последните въздушни нападения говорят за това, че има недостиг, обяснява украинският военен експерт Олександър Мусиенко в интервю за ДВ.

При мобилните групи нещата изглеждат малко по-добре - те разполагат с достатъчно боеприпаси, за да "издържат на следващите ожесточени атаки", заяви в сряда украинският генерал Серхий Наев пред агенция "Франс Прес". В средносрочен и дългосрочен план обаче и за тях ще са необходими нови доставки.

Експерт: Предстоят още мащабни атаки

В момента Украйна успява да неутрализира около 85% от руските ракети и дронове, заяви наскоро командирът на украинските военновъздушни сили Микола Олешчук. Успеваемостта зависи от вида на атаката - тя е по-висока при индивидуални атаки и по-ниска - около 70% - при масирани атаки, казва за ДВ военният експерт Густав Гресел от Европейския съвет за външни отношения.

През лятото и есента на 2023 година изгледаше, сякаш Москва си беше поставила задача да пести, особено от по-скъпите ракети, и да ги използва по-рядко. Според оценки на украинските разузнавателни служби Русия може да произвежда общо около 100 ракети от различни типове на месец, но производствените ѝ капацитети вероятно ще се увеличават. Производството на руски дронове също се разширява.

Нищо не подсказва, че въздушните удари по Украйна ще намалеят. Експертът Мусиенко смята, че предстоят до три нови руски мащабни нападения като тези от края на декември.

Автори: Александър Куницкий | Роман Гончаренк


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Окрайна умре 🇺🇦

    89 7 Отговор
    Не може вече да окупира руски земи
  • 2 Мобилизация в Окрайна 2024

    100 8 Отговор
    Търсят се нови 500 000 наркомана готови да умрат за интресите на ФАЩ

    Коментиран от #6

  • 3 Велик !!!

    19 108 Отговор
    Цял свят се възхищава на Президента Зеленски ! Той е новия символ на борбата за свобода и независимост от тиранията !
    Цял свят ненавижда масовия убиец Путлер!
    Думите на Президента Зеленски ще се помнят векове!
    "Дори през непроницаемата тъмнина Украйна и цивилизованият свят ясно виждат тези терористични актове.
    Умишлени и цинични ракетни удари по гражданска критична инфраструктура. Не по военни съоръжения.
    Все още ли си мислите, че можете да ни уплашите, да ни пречупите, да ни накарате да отстъпим?
    Наистина ли нищо не разбрахте?
    Не разбрахте ли кои сме ние? За какво сме? За какво говорим?
    Четете по устните ми:
    Без газ или без вас? Без вас.
    Без вас или без светлината? Без вас.
    Без вода или без вас? Без вас.
    Без храна или без вас? Без вас.
    Студът, гладът, тъмнината и жаждата не са толкова страшни и смъртоносни за нас, колкото вашето „приятелство и братство“.
    Но историята ще постави всичко на мястото си.
    И ние ще сме с газ, осветление, вода и храна… и БЕЗ вас!“.

    Коментиран от #11, #17, #24, #38

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    68 5 Отговор

    До коментар #2 от "Мобилизация в Окрайна 2024":

    В България е пълно с такива евро атлантици, марионетки и подлоги, олигарси и някои мисирки, но господарите им нещо още ги жалят и им дават грантове, а не ги мобилизират и да ги пращат на фронта, кеф им в Украйна, кеф им към Юдея!

    Коментиран от #12

  • 7 Истината

    7 82 Отговор
    Днес беше потвърдено :
    Избягали от Русия , ФСО ,ФСБ , Вагнер , военни от ВС на РФ дават показания за престъпленията , убийствата , концетрационните лагери в ООН, МОС в ХАГА , пред прокурора на международния трибунал . Изнесени са терабайти доказателства , документи , флашки със видео , дискове . Всичко е предадено на СЪДА . Днес беше официално потвърдено : Предаден е секретния архив на Пригожин , видео , документи , картотеки , счетоводни книги, показания …. Терабайти разобличаващ Демона Путин и бесовете Антихристи около него и Кремъл . Машината на международното правосъдие е задействана ….. зверствата на тези Не Люде са предадени на всички организации и са дублирани и на ЦРУ . Хората са искали да са сигурни , че ИZPOДИТЕ ЩЕ СИ ПОЛУЧАТ ЗАСЛУЖЕНОТО . Всички Ангихристи в Русия и в България , които са взели участие в това глобално престъпление срещу човечността и човечеството ще си понесат заслуженото .

    Русия в края на краищата все пак ще бъде съборена, осквернена и предадена на забрава.

    Коментиран от #30, #32, #43

  • 8 Оги

    65 5 Отговор
    Очаквайте ,това което подготвят руснаците на украинските фашисти!Много модерни оръжия и силен натиск на развилнялите се укри !! Ще гледате следващият етап на бойното поле, ще гинат наемниците на наркомана , а складовете с оръжие се наблюдават от космоса ,нищо че фашистките недоразумения ги складират в жилищни райони ,после реват пред ООН -американско!!

    Коментиран от #47

  • 9 Бай Дън

    59 5 Отговор
    До есента новите мобилизирани ще бродят из вечните бойни полета и тогава какво правим вдигаме бяло знаме. Има ли смисъл да умират да свалят техния режим и да сядат да преговарят.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Тото

    54 7 Отговор

    До коментар #3 от "Велик !!!":

    Ай измисли нещо друго което поне малко граничи със реалноста!! Зеленски е един наркоман а украинска армия не съществува!!!!

    Коментиран от #20

  • 12 Даа бе

    7 31 Отговор

    До коментар #6 от "🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ":

    А Путин дали ще намери 1 милион блатни малоумници ,които да се жертват за стола му?

    Коментиран от #19

  • 13 Украйна е велика държава!

    8 40 Отговор
    Готви се за нападение, а не за отбрана. Аман от грозни намеци!
  • 14 хихи®

    49 3 Отговор
    Русия Свърши ракетите преди около 20 месеца.

    Сега такаува с летящи лопати, които Украйна сваля с Пейтриът, "Отломките улучват само цивилни цели.
    Възниква въпросът от какво са загубите на ВСУ? „и
    Логичния отговор" От приятелски огън"
  • 15 нннн

    58 3 Отговор
    Що ви трябваше, братя украинци, да дърпате мечката за опашката? Да бяхте спазвали военен неутралитет и Минските споразумения! ,,Да би мирно седяло, не би чудо видяло."

    Коментиран от #33

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Наркоман

    50 2 Отговор

    До коментар #3 от "Велик !!!":

    Цял свят се смее на клоуна.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    48 3 Отговор

    До коментар #12 от "Даа бе":

    Путин ако заяви, че ще върне СССР и соц.блока аз на минутата отивам да се сражавам за него без да искам пари, само по убеждения. Сигурно ще се намерят много повече от един милион като мене!

    Коментиран от #40

  • 20 Не съществува

    3 36 Отговор

    До коментар #11 от "Тото":

    Украинската армия само в мечтите и съновиденията ти. Кой окобзони за два месеца над 40 хиляди ватенки,извънземните ли?
  • 21 Гост

    37 2 Отговор
    Русия доста измъчи Украйна. Според мен вече не може да се отбранява адекватно и е просто оставена на милостта на Русия. А както виждаме Русия не е много милостива, особено когато Путин смята някой за предател.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Факт4екър

    35 2 Отговор
    Зеленски е танцувал ориенталски танци в Брюксел и Вашингтон
  • 24 Анани

    26 3 Отговор

    До коментар #3 от "Велик !!!":

    То хубаво си ги плещиш ама кой ли ти обръща внимание вече.
  • 25 Ами крайно време е

    33 2 Отговор
    Време е за белия байряк та да мирне светът, а и зеленчука да го барнат в Трибунала в Мариопул!!!
  • 26 Исторически факт !

    6 47 Отговор
    Историческото име на Русия е „Московия“, името „Рус“ от 880г. принадлежи на Киевска Рус –днешна Украйна.
    „Московия“ се използва на историческите карти до 1721г.-Петър I провъзгласява Московското царство за „Руска империя“.
    Москва си присвоява не само историческото наследство на Киевска Рус, но и се опитва да узакони земите на украинците.
    С отделянето си от Киев руската културна традиция губи своите корени. Затова Русия толкова държи на лъжата, че Украйна принадлежи на Русия.
    Хилядолетна Рус е държавата на предците на украинския народ, а не на московииския. Тя е свързана с историята на Московия само с директивите на Петър I, Екатерина II, Сталин и разни "историци", които са служили в полза на Кремъл.
    Твърденията им, че Украйна никога не е съществувала е нелепо и дълбоко лъжливо защото името "Украйна"(Ukraina) се появява документирано още през 1639 г.
    То е използвано от френския военен инженер и картограф Гийом Левасьор дьо Боплан на обща карта от 1648г. На същата тази карта местоположението на Московия е отбелязано в горния десен ъгъл - Moscovia Pars(Земя на Московия).
    Има и други карти, документи, бележки на историци и пътешественици от онова време. Кремъл отхвърля тези исторически факти и целенасочено повтаря изгодното за него твърдение, че Украйна не е съществувала преди 20 век.
    Документите и историческата правда повече от ясно доказват, че Московия е наследник на разпадналата се “Златна Орда” - държавата на монголите, наследници на Чингиз Хан.

    Коментиран от #28, #34, #39, #73

  • 27 Слава на рода Дуло IYI

    6 41 Отговор
    Бог да пази славната украинска войска и да я дари с пълна победа, защото нейното дело е право и свято!🇺🇦🇺🇦🇺🇦
    С вас сме братя и сестри украинци! С вас е братска България!
    Богъ съ вами! Бог съ нами! До победата над варварска московия!🇧🇬🇧🇬🇧🇬
    Победата на Украйна ще бъде освобождение за България от руско-болшевишко робство!🇧🇬🇧🇬🇧🇬

    Коментиран от #66

  • 28 Гост

    28 1 Отговор

    До коментар #26 от "Исторически факт !":

    Ти си наистина луд

    Коментиран от #41

  • 29 Соваж бейби

    27 1 Отговор

    До коментар #10 от "Тётя Мутрофанова":

    Тата Соваж ти казва че всички нормално мислещи хора и страдащи от инфлация трябва да помогнем на Русия да спре този цирк и санкции! С избирането на новите президенти които не защитават вкисналото зеле .Така или иначе руснаците са били винаги по добре платени в държавата си ,през комунизма българите ходиха да работят там и ни пълниха хотелите с туристи.Сега яжте моркове ,маруля и репички,стойте на студено и си бройте стотинките за кисело мляко пенсионерите с краварите ще я втасате по зле ще става!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Простя КъСкопейкин

    6 33 Отговор
    Копейките никога няма да простят на Зеленckи, че вместо да избяга на Запад остана в Украйна и започна да воюва срещу Мордор, унижи Фторая, непобедимая и безаналоговая и я превърна в армия комикс....😂
    Никога няма да простят и на украинците, че не се уплашиха от монголската орда, че превърна любимата им Раша в държава фейлетон пред целия Свят.....
    Ето от тук идва и омразата на копейките, украинците са НАРОД и вместо украинците да наведат главици за да не ги посече руския ятаган, те ги изправиха толкова високо, че той не може да ги достигне....Факт!

    Коментиран от #36, #45

  • 32 Бай Дрън

    19 0 Отговор

    До коментар #7 от "Истината":

    Ще оскверним задните ти части.
  • 33 ха ха

    2 19 Отговор

    До коментар #15 от "нннн":

    И за какъв ... да слушаме мафиотите на проскубаната мечка?
  • 34 Хизбула

    28 2 Отговор

    До коментар #26 от "Исторически факт !":

    А историческото име на Окрайна е Мертвечина
  • 35 Мишел

    26 2 Отговор
    Според западни военни експерти, Русия ще прави такива масови въздушни атаки през поне 4 дни. Това е минималния срок за набиране на данни за подходящи цели.
  • 36 Зеленски, драги, е бил подготвен

    28 2 Отговор

    До коментар #31 от "Простя КъСкопейкин":

    за това.
    Той е идеалният човек.
    От него се иска само да прави пропагандни филмчета и изявления регулярно. Нищо друго.
    В замяна на това ще има пари, охрана и добър живот след каквото и да се случи.
    А, и не е украинец.
  • 37 само лаици и фантазьори

    21 2 Отговор
    могат да се надяват укропитеците да оцелеят.Шансът им е зеро.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Шопо

    29 3 Отговор

    До коментар #26 от "Исторически факт !":

    Украйна не е държава а територия Руска територия.
  • 40 Ммм

    21 2 Отговор

    До коментар #19 от "🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ":

    Време е май да се появят партизански отряди тук в БГ. С Тея управляващи......
  • 41 бегай у карлуково..

    8 3 Отговор

    До коментар #28 от "Гост":

    Да се прибереш..ваканцията за хахо-овците свърши..
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 абе

    13 0 Отговор

    До коментар #7 от "Истината":

    личи че си само с три черти в черепната кутия нямаш аналог
  • 44 ХАХАХА

    23 1 Отговор
    Как над 100 ракети за ден бе ? Че нали ракетите ги били използвали и имали само 1/3 ,това вчера се публикува ! Ох мале еее,какъв кеф ,ама такова натриване на носа на дзеления пигмей и хунтата му,ох кеф може пак да продължат укронацистите да обстрелват жилищни сгради и ледена пързалка в Белград! Колко жалко ,че не мога да тегля една дълга и цветуща на наркоманина !
  • 45 ха ха

    1 21 Отговор

    До коментар #31 от "Простя КъСкопейкин":

    Промитите мозъци от петата колона не могат да проумеят траекторията на пропадане на мечката. От най-голямата армия през 19-век и огромна територия простираща се до Калифорния (Форт Рос) до Германия (Полша се възстановява след ПСВ), сега сме се свили до регионална сила. Изтъргуваха арменците. Дадоха под наем Сибир на Китай и се набутаха във война със Запада. Междувременно Китай и Турция им дърпат килимчето в Средна Азия.
    Дори да стигнат до примирие и последващ изгоден мир с Украйна, резултатът в следващите 20 години ще е ужасяващ за руското влияние. Западните инвестиции няма да се върнат. Санкциите ще се отменят само срещу отстъпки. Реално победата ще е пирова. Как възнамеряват да удържат подкрепата на евразийските държаве, когато няма да са в състояние да се възстановят от тази война? Други ще се възползват да се отцепят. Нищо добро на хоризонта, дори и да успеят по някакъв начин утре да постигнат примирие и да започнат преговори за мир с отстъпчива власт в Кийв.

    Коментиран от #55, #70

  • 46 Механик

    22 3 Отговор
    "Само за ден Русия изстреля над 100 ракети..." (цитат)
    И това при положение, че още от пролетта на 22-ра година, "демократичните медии" вкл. дойчевеле, надлежно ни информирха, че руските нямат вече ракети, вадят танкове от музеиите, а на фроната само по едни лопатки.
    п.п.
    Скъсаха ви цвайцера тия руснаци! Попукаха ви ушаците от "фльокове".
    Такава излагация на запада не съм си и помислял, че е възможна.
  • 47 и като

    14 1 Отговор

    До коментар #8 от "Оги":

    реват и кво от това те едно време даваха за една седмица в харков повече жертви по между си след запой с кланета по между си отколкото сега от началото на драмата им да си да реват тия от пентагона ги разбраха вече и помощи кога цъфнат налъмите у банята
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Абе що не си

    1 13 Отговор
    резнеш празната руска манерка!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Дълбоко Виждащ

    18 2 Отговор
    Откога ви казвам,но не слушате и се присмивате!Отиде коня в ряката заедно с каруцата.Чао 00 крайна,мичка ви пайна,не остана материал даже и за Уайнаа.Когато ви говори Гросмайтор от международна класа ще си водите записки ганчоовци.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 ХАХАХА

    14 1 Отговор

    До коментар #45 от "ха ха":

    Абе гледай си казана с остатъците от козяшката софра и не разсъждава какво ,как и защо е Русия, освен това опорката спусната ти откозяк няма кой да я чете ! Колко ще лапнеш от казана за 2 думи толкова и за цяло факсимиле.
  • 56 Анатоли културиста

    7 1 Отговор

    До коментар #50 от "🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ":

    Ако те копна ти ще ми стенеш на Дядо Вия ,3то палава массс тийоо.
  • 57 аз съм за..

    7 1 Отговор

    До коментар #52 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗":

    СССР..та тиквуните,отдавна да са станали16 република на съюза..
  • 58 Механик

    8 0 Отговор

    До коментар #52 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗":

    Успокой се и стига краде никове! Нито ставаш интересен, нито по-умен.
    Безсилната ти злоба е огромнаи един прекрасен ден ще те погуби. Тоя ден ще е в тая година, а има вероятност и да е много скоро.
    Естествено, ти много ще ни липсваш с копи-пейстовете си. Ние много силно ще скърбим за теб, защото няма да има какво да ни весели. По-точно казано, втори ТАКЪВ като теб, едва ли ще се намери.
    п.п.
    Почивай в мир!
    п.п.п.
    И ти благодарим за свежия хумор!
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 ХА ХА ХА

    9 2 Отговор
    А БЕ ДА СИ ГО КАЖЕМ НАПРАВО ....оОКРАЙНА ОТБРАНЯВА ЛИ СЕ ? КРАВИТЕ И ЦЕЛИЯ "КОЛЕКТИВЕН" ЗАПАД Я ПОСТАВИХА РАЗКРАЧЕНА И ГОТОВА ЗА КЕКС .... КЕКС ... КЕКС !
  • 63 Ми то ......

    9 1 Отговор

    До коментар #61 от "Х а х о л":

    Боко , Ристьо , Кики , Кукоряка, Пеевски искат много да отидат да защитават укро нацистите !!!!! Ама тук имат неотложна работа !!!!! Да си разпределят кой какво да гепне за да имат за черни дни !!!! Че криза се задава !!!!!!
  • 64 По украински данни:)

    5 1 Отговор
    "По украински данни са били прихванати дори най-модерните руски хиперзвукови ракети от типа "Кинжал"".

    И то не само "прихванати" ами 10 от 11 кинжала са "свалили", това защо го пропуснахте от данните им? Да ви имам данните!
    А всички цели които са уцелили руснаците са с НЕ-хиперзвуковите ракети, нали?
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Мухахаха

    7 1 Отговор

    До коментар #27 от "Слава на рода Дуло IYI":

    А, не. Аз и България не сме с тез изпаднали наркомани и шефа им палячото треторазрядния актьор.
  • 67 ЗЕЛЕНИЯ НАРКОМАН СЪМ

    7 1 Отговор
    Ние почти ще победим .....само Хънтър да ми донесе белото и ще видите , че сме почти на червения площад !!!!!!
  • 68 МАРО .....марооооо

    7 0 Отговор
    Я драсни една статия за секса .......там може да си по добре от оная русата дето бе може да стигне финала и все и е малко !!!!!!
  • 69 И какво са "отбранили"

    5 1 Отговор
    до сега, че не разбрахме? А и Дойче Веле не казва!

    "докога Украйна ще може да се отбранява?"
    Безумен въпрос.
  • 70 Якоши ИБа

    5 1 Отговор

    До коментар #45 от "ха ха":

    Мокрите лигави сънища на с0р0$ нята .Мечтайте си 3то палавници ,мечтите са безплатни,но е ..нето си е с пари,та нагответе си скромните спестявания ,ако искате яко крррртенее.Но пък кеф цена нямааа.
  • 71 Укрите хвърлят Касетъчни Бомби по

    8 2 Отговор
    Цивилното население на Белгород!! Русия отвръща с Удари само по Военни обекти и цели!! Бандеровците и DW се Скъсаха да Реват и да маниполират!?
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 инж Илиян Илиин

    8 1 Отговор

    До коментар #26 от "Исторически факт !":

    Абе укрофилташка масс тийоо,голям ферман ти е изпратила Мама Галя,само копи пейст.Много се съмнявам с кууу хата си тиква ,дали можеш и да
    и една дума измислиш нещо подобно.
  • 74 Джамбaза

    10 1 Отговор
    Тагарев спешно трябва да мобилизира всички
    евроатлантици и да ги прати в Украйна.
    Хората там свършиха.

    Коментиран от #78

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Амчи Украйна вече не се отбранява

    5 2 Отговор
    По-точно остатъците от Украйна само поемат руските ракети и малко мърдат. Но дано съм лош пророк, но страшното за остатъчна Украйна предстои.
  • 78 Да, така ще бъде

    5 0 Отговор

    До коментар #74 от "Джамбaза":

    В Украйна вместо хора ще има евроджендъри, при това демокради. А може би това е бил планът на великите сили спрямо източноевропейските индианци?
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 така е

    1 0 Отговор
    Бой и е-бан на о-майнатата банда ....
Новини по държави: