Отидете към основна версия

14 781 140

Китай е раздразнен от разрушителните действия на Русия

  • украйна-
  • китай-
  • русия-
  • сащ-
  • дмитрий ефремов-
  • владимир путин

Дестабилизирането на глобалната икономика и глобалните международни отношения играе срещу Китай

Снимка: БГНЕС/ EPA

Може да се очакват определени действия от Китай, насочени към потушаване на деструктивния импулс, който Руската федерация създава на международната арена. Това мнение изрази в ефира на телевизионния канал FREEДОМ китаистът Дмитрий Ефремов.

Кремъл се чувства неудобно от факта, че отношенията между САЩ и Китай се подобряват. Отговорът на това са опитите на Русия да създаде нови огнища на напрежение в целия свят и да дестабилизира международните отношения.

Путин демонстрира поведението на човек, който „е изградил неправилно стратегията си, осъзнал е, че губи в световен мащаб, но се опитва да повлече колкото се може повече играчи със себе си по време на падането си“.

„Потенциално можем да очакваме определени действия от Китай, които ще бъдат насочени към потушаване на негативните, деструктивни импулси, които Руската федерация създава на международната арена. И в тази насока можем да очакваме някои стъпки от Китай, които едва ли ще бъдат публично обявени“, заяви Дмитрий Ефремов.

Ефремов подчерта, че Китай е играч, който не се интересува от глобална дестабилизация. На международната арена Пекин изгражда отношения, които да гарантират постоянна стабилност. Дестабилизирането на глобалната икономика и глобалните международни отношения играе срещу Китай.

В същото време той заяви, че Руската федерация и Китай са близки в мирогледа: те имат представа за Съединените щати като най-голямата заплаха за тяхната лична сигурност и стабилността на вътрешнополитическата ситуация в техните страни. Когато се говори за партньорство между Китай и Русия, не трябва да се възприема като съюз. Това ситуационно сближаване се дължи на факта, че за тях е по-важно да играят срещу трети, по-силен от тях играч.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 114 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания