Отидете към основна версия

7 243 66

Драстично расте броят на ранените украински войници

  • украйна-
  • войници-
  • ранени-
  • русия-
  • война

Експлозиите на руски дронове сега са една от най-смъртоносните заплахи за военния персонал на фронтовата линия

Снимка: БГНЕС/ EPA

Според главния лекар на една от най-големите травматологични болници в Украйна, през последните няколко седмици броят на тежко ранените войници, приети за лечение се е увеличил с 30%.

Както каза д-р Сергей Риженко пред ABC News, въпросната болница в Днипро, на няколко часа път с кола от боевете, сега лекува от 40 до 100 тежко ранени на ден, а екипът му извършва от 50 до 100 хирургични операции в рамките на 24 часа.

Много от тези операции са ампутации, каза той. От началото на пълномащабната война в Русия медицинските екипи на болницата „Мечников“ е ампутирала крайниците на около 3000 войници.

Както отбелязва украинската армия, експлозиите на руски дронове сега са една от най-смъртоносните заплахи за военния персонал на фронтовата линия. Освен това украински официални лица предупредиха, че поради намаляването на военната помощ от Запада доставките на артилерийски снаряди се изчерпват. В същото време руската армия разполага с много по-големи запаси от артилерийски боеприпаси.

Както съобщи WSJ, към август 2023 г. между 20 и 50 хиляди украинци са загубили един или повече крайници от началото на руската инвазия.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 34 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: