Отидете към основна версия

6 233 96

Най-лошият сценарий: може ли Русия напълно да завладее Украйна

  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • джон хербст

Руските жертви, ако се запази сегашното темпо, ще надхвърлят половин милион до 2025 г.

Снимка: БГНЕС/ EPA

Джон Хербст, директор на Евразийския център на Атлантическия съвет, каза, че не може да си представи тотална руска победа над Украйна.

„Украйна няма да бъде напълно завладяна дори и при най-лошия сценарий. След Втората световна война години наред води партизанска война срещу съветските войски. Надявам се обаче да не се стигне дотам”, каза той пред сръбската редакция на VOA.

Руската умора от война може потенциално да бъде положителна за Украйна. Британското министерство на отбраната съобщи, че руските жертви, ако се запази сегашното темпо, ще надхвърлят половин милион до 2025 г.

Изданието припомня, че Украйна е много зависима от количеството на западна военна техника, което ще бъде изпратено от нейните съюзници тази година.

Бившият директор на американското разузнаване Дейвид Петреъс заяви, че дори Украйна да получи скоро изтребители F-16, трябва да преодолее огромна отбранителна линия на руските окупатори, известна като „линията Суровикин“. За тази цел е нужна доминация по въздух, но не е ясно дали Киев ще получи достатъчно изтребители.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 49 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: