Отидете към основна версия

3 007 46

Украински журналист, който разкритикува Зеленски: Непознати мъже се опитаха да нахлуят в дома ми

  • журналист-
  • украйна-
  • володимир зеленски-
  • непознати мъже-
  • нахлуване с взлом-
  • дом

Говорител заяви, че президентската канцелария няма да коментира инцидента, докато полицията не направи заключения от доказателствата

Снимка: Shutterstock

Известен украински разследващ журналист, който често критикува висши държавни служители, заяви в понеделник, че домът му е бил посетен от неизвестни мъже, които се опитали да разбият вратата му и да поискат да се присъедини към армията, цитирана от Ройтерс.

Журналистът Юрий Николов заяви, че "тези изроди само уплашиха възрастната ми майка, която живее с мен след лечението на рак", пише той в Telegram.

От полицията съобщиха, че установяват подробности за инцидента.

В речта си по националната телевизия Николов изтъкна публикация на популярен анонимен проправителствен блогър, който предполага, че инцидентът е свързан с пренебрежителните коментари, които е направил за президента на Украйна.

Преди две седмици Николов обвини президента Володимир Зеленски, че избягва "задълженията си да ръководи страна във война", като не поема отговорност за съобщаването на лоши новини, сравнявайки го с дезертьор.

Според социологическите проучвания Зеленски все още се ползва с подкрепата на голямо мнозинство от украинците, но публичните критики към неговото ръководство зачестиха през втората година от пълномащабната инвазия на Русия.

Говорител заяви, че президентската канцелария няма да коментира инцидента, докато полицията не направи заключения от доказателствата.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 20 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: