Отидете към основна версия

3 558 83

Макрон: Не бива да допускаме руска победа; Захарова отговори: Не се нуждаем от разрешение

  • еманюел макрон-
  • мария захарова-
  • франция-
  • русия-
  • украйна

"Европейците и ние, французите, ще трябва да вземем нови решения през следващите седмици и месеци, по-специално, за да предотвратим победа на Русия“

Снимка: Shutterstock

По време на брифинг в Елисейския дворец президентът на Франция Еманюел Макрон изрази призив да се предотврати победата на Русия в Украйна, като предупреди, че "оставянето ѝ да спечели би означавало, че правилата на международния ред, които сме определили, вече не може да се спазват“, цитира думите му националният ежедневник Le Figaro, цитирана от Фокус.

"Европейците и ние, французите, ще трябва да вземем нови решения през следващите седмици и месеци, по-специално, за да предотвратим победа на Русия“, подчерта Макрон.

"За нашите балтийски, полски и румънски приятели животът ще стане невъзможен. Да не забравяме и за Молдова и кавказките държави“, допълни френският лидер.

В отговор говорителят на Министерството на външните работи в Москва Мария Захарова припомни в канала си в Telegram, че победата на войските на Руската федерация в Украйна не зависи от "разрешението“ на Макрон или на който и да било друг. В същото време дипломатът помоли Макрон да сподели какви точно са споменатите "правила“.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 32 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: