Отидете към основна версия

12 761 179

Критична загуба за Русия във войната срещу Украйна

  • а-50-
  • украйна-
  • русия-
  • самолет-
  • война-
  • владимир путин-
  • юрий игнат

За първи път се нанася такъв удар и целият свят говори за това, каза Юрий Игнат

Снимка: БГНЕС/ EPA

В Русия са останали само осем самолета А-50, но само четири-пет от тях са в работно състояние. Загубата само на един работещ самолет А-50 е критична за Руската федерация. Това мнение изрази по телевизия FREEДОМ говорителят на командването на ВВС на въоръжените сили на Украйна Юрий Игнат.

Според него А-50, който беше унищожен от украинските въоръжени сили, е работил основно над Азовско море.

“Забелязахме го и на територията на Беларус... Руснаците имат само няколко А-50. От тези осем, може би четири или пет са все още в изправност. Този въпрос трябва да се проучи по-внимателно и трябва да се изчакат данни от разузнаването колко самолета са все още в бойно състояние, които могат да изпълняват задачите, които руснаците си поставят. Следователно унищожаването на такъв самолет е критично“, отбеляза Игнат.

Той уточни, че самолет А-50 е извършвал радиолокационно разузнаване на територията на Украйна. „Тоест следят всички въздушни цели, които се намират на територията на страната ни. Това могат да бъдат самолети, безпилотни летателни апарати, ракети и т.н.“. Игнат отбеляза, че заедно с А-50 руски Ил-22 също е бил значително повреден.

„За първи път се нанася такъв удар и целият свят говори за това. Загубата на военна техника е сериозен удар за режима на Путин, както и крайцерът „Москва“, както и други кораби на Черноморския флот в Крим. Режимът търпи не само технически, но и имиджови загуби. Това със сигурност ще повлияе на настроението както на самите руски войски, така и, мисля, че руското население“, заяви Игнат.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 158 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: