Отидете към основна версия

11 548 198

Ситуацията в Русия може неочаквано да се промени всеки момент

  • украйна-
  • олександър мережко-
  • русия-
  • война-
  • владимир путин

Вече виждаме определени признаци за краха на тази империя, обяви Киев

Снимка: БГНЕС/ EPA

Украйна трябва да бъде подготвена за факта, че войната може да се проточи и да продължи повече от една година. Но в същото време ситуацията в Русия може напълно неочаквано да се промени драматично. Признаците за разпадането на империята вече се виждат. Това мнение изрази по телевизия FREEДОМ ръководителят на комисията по външна политика на Украйна и междупарламентарно сътрудничество на Върховната рада Олександър Мережко.

„Наистина трябва да сме подготвени за факта, че войната на Русия може да продължи известно време. Може би дори повече от една година. Тоест психологически и военно трябва да сме подготвени за това. И украинците вече са готови. Тук също е необходима подкрепа от съюзници. Но трябва да помним, че ситуацията в Русия може да се промени напълно неочаквано във всеки един момент. Вече виждаме определени признаци за краха на тази империя!“, заяви Мережко.

Той даде за пример събитията в Башкортостан. Това според него е един от признаците, че стабилността в Руската федерация отново се е разклатила. Там местни жители се вдигнаха на бунт срещу руското правосъдие и се стигна до сблъсъци с полицията. Бунтът на Пригожин също показа колко уязвим е режимът на Путин.

„Всичко това само демонстрира слабостта и, бих казал, дори гнилостта на тоталитарния режим на Путин. И всичко може да се случи напълно неочаквано. В историята има такова нещо като "черен лебед". Някое събитие може да се случи напълно неочаквано, което ще доведе до промяна в ситуацията“, каза Мережко, посочвайки, че украинците трябва да са готови за подобен сценарий в Русия.

„В една тоталитарна държава, в резултат на промени, дворцови преврати, революции, ситуацията може да се промени радикално във всеки един момент, както и настроението на мнозинството от населението също може да се промени“, заяви Мережко.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 123 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: