Отидете към основна версия

3 006 104

Зеленски: Украйна няма нужда от войници на НАТО, дайте ни оръжия

  • украйна-
  • нато-
  • оръжия-
  • русия-
  • володимир зеленски-
  • владимир путин-
  • зеленски

Зеленски смята, че военната помощ, предоставена от западните партньори на Киев, не е била достатъчна за победа

Снимка: БГНЕС/ EPA

Украйна не се нуждае от чужди войници, за да се бори с руските окупатори . Необходими са обаче модерни технологии и оръжия. Това заяви президентът Володимир Зеленски в интервю за Channel 4 News.

"Никога не съм говорил за това, защото ние не сме в НАТО и нямам право на това. Ние не се нуждаем от войници (а от оръжия). Тази война е различна, свързана е с технологично превъзходство на фронта, а не като през Първата световна война, когато хората тръгваха просто един срещу друг“, каза украинският президент.

Зеленски смята, че военната и финансова помощ, предоставена от западните партньори на Киев, е била решаваща за Украйна да оцелее във войната, но не е била достатъчна за победа.

Украинският президент отбеляза, че не би искал да изглежда неблагодарен, тъй като западните партньори са помогнали много на Украйна и без тази подкрепа страната нямаше да оцелее. "Те наистина ни помогнаха да оцелеем. И мисля, че биха могли да ни помогнат още повече, за да спечелим", каза Зеленски. Той добави, че колебанието на Запада да предостави един или друг вид оръжие само води до допълнителни смъртни случаи в Украйна.

По отношение на възможни преговори с Владимир Путин, Зеленски заяви, че руският диктатор се стреми да окупира цяла Украйна и никога не е искал мир. Зеленски подчерта, че не предвижда подписване на мирно споразумение, според което временно окупираните територии на Донбас и Крим ще отидат към Руската федерация.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 46 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: