Отидете към основна версия

10 968 334

Русия към Великобритания: Нека ви напомним, че никой никога не е успявал да ни победи

  • украйна-
  • андрей келин-
  • русия-
  • война-
  • нато-
  • великобритания-
  • ссср

Русия призова британците да спрат "спиралата на конфронтация"

Снимка: БГНЕС/ EPA

Британските власти трябва да се съсредоточат върху изоставянето на курса на конфронтация с Руската федерация, вместо да обсъждат възможността за военен конфликт между страните. Това заяви руският посланик в Лондон Андрей Келин след участие в церемонията по отбелязването на 80-ата годишнина от вдигането на блокадата на Ленинград, предаде агенция ТАСС.

"Днес, в напрегната политическа ситуация, внезапно чухме призиви "гответе се за война с Русия" в несигурно бъдеще. Не дадохме никакви причини за това. В тази връзка е много важно младите политиците знаят, учат и помнят уроците от историята. Никой никога не е успял да ни победи. Това е много важно. Фактът, че Съветският съюз има решаващ принос за победата над нацистка Германия заедно със съюзниците е добре запазен в паметта на много британци“, отбеляза руският дипломат.

"Сега е необходимо да се мисли не за възможна война с Русия, а за това как да се излезе от тази спирала на конфронтация и как да се създаде обновена система на международни отношения, основана на равенство, взаимно уважение и отчитане на интересите на сигурността (на другия)“, заяви Келин.

Според Андрей Келин тези предупреждения на Острова за възможна война с Русия целят мобилизиране на военни ресурси и вливане на пари във въоръжените сили. Самата Русия обаче вече мобилизира цялата си икономика, за да може Путин да продължи да води война срещу Украйна. По стара традиция Кремъл обвинява другите страни в собствените си грехове.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 164 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: