Отидете към основна версия

4 589 71

Путин се нуждае от тактическа пауза, Украйна и НАТО могат да допуснат огромна грешка

  • украйна-
  • игор петренко-
  • русия-
  • нато-
  • владимир путин-
  • война-
  • путин

Путин ще възприеме всякакви отстъпки като слабост, западните страни не трябва да допускат подобна грешка

Снимки: БГНЕС/ EPA

Владимир Путин в момента се нуждае от тактическа почивка в Украйна, за да прегрупира силите си за нова атака. Украйна и НАТО могат да допуснат огромна грешка, ако покажат слабост.

Това заяви докторът по политически науки Игор Петренко в ефира на телевизионния канал FREEДОМ. Той каза, че Путин възприема Запада и НАТО като екзистенциална заплаха за Русия, въпреки че НАТО е отбранителен съюз. Когато Путин се чувства слаб, той прибягва до агресия.

Петренко коментира информацията, че от Кремъл уж са дали сигнали за готовност за преговори в Украйна. „Путин определено не е готов за справедлив свят, тук става въпрос за известна тактическа почивка. Само за да натрупа сили отново и да предизвика нов кръг от агресия. Очевидно е само, че вече няма да е само срещу Украйна, а Русия ще действа в по-голям мащаб. Тя обмисля агресия срещу членовете на НАТО. Трябва да разберете, че Путин ще възприеме всякакви отстъпки като слабост“, каза Петренко.

По думите му Украйна и НАТО не трябва да правят отстъпки, защото това само ще насърчи Путин за бъдеща агресия, вероятно срещу балтийските държави. Политологът припомни руската агресия, започнала през 2008 г. в Грузия. След това 2014 г. – превземането на украинския Крим, избухването на войната в Донбас и в крайна сметка – пълномащабно нахлуване в Украйна. Формулата за мир на Зеленски е единственото справедливо предложение за мир – то изисква незабавното изтегляне на всички руски войски от Украйна.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 49 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: