Отидете към основна версия

1 Февруари, 2024 21:10, обновена 1 Февруари, 2024 21:10 5 446 140

Пентагонът е готов за атака! САЩ ще бомбардират наказателно цели в Ирак и Сирия до дни

  • сащ-
  • израел-
  • хамас-
  • иран-
  • ирак

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън заяви в понеделник, че ответните мерки може да бъдат на много равнища, да бъдат изпълнени на отделни етапи и да продължат във времето

Снимка: БГНЕС/ЕРА

САЩ са одобрили планове за нанасяне на удари срещу обекти в Ирак и Сирия, като ударите ще бъдат извършвани в продължение на няколко дни, съобщи телевизия Си Би Ес, позовавайки се на свои източници, предаде Ройтерс, цитирана БТА.

Президентът Джо Байдън заяви във вторник, че е решил какъв ще бъде отговорът на атаката с дрон в Североизточна Йордания, при която бяха убити трима американски военнослужещи, а над 40 бяха ранени. Според Вашингтон нападението е било извършено от подкрепяни от Иран бойци. Това е най-смъртоносната атака срещу американски части от началото на войната в ивицата Газа на 7 октомври.

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън заяви в понеделник, че ответните мерки “може да бъдат на много равнища, да бъдат изпълнени на отделни етапи и да продължат във времето".

Днес Си Би Ес не оповести повече подробности във връзка с информацията за готвените от САЩ удари по обекти в Ирак и Сирия.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 63 гласа.

Свързани новини