Отидете към основна версия

12 099 117

Путин комуникира с НАТО чрез Ердоган. Руският президент заложи огромен капан

  • украйна-
  • руслан осипенко-
  • русия-
  • реджеп ердоган-
  • турция-
  • сащ-
  • владимир путин-
  • война

Турският президент играе ролята на посредник, който предава на западните страни предложенията на руския лидер

Снимка: БГНЕС/ EPA

Руският президент Владимир Путин играе огромна партия геополитически шах. Той изпраща сигнали към НАТО, че уж е готов за мир в Украйна, но това е умела маневра, която цели точно обратното. А посредникът е Реджеп Ердоган.

Това заяви пред телевизия FREEДОМ дипломатът и експерт по международни въпроси Руслан Осипенко. Очаква се скоро руският президент да кацне в Анкара, за да проведе разговори с турския лидер. Темата „Украйна“ без съмнение ще бъде в дневния ред.

Бъдещата среща между Ердоган и Путин е геополитическа игра на шах. Имат много общи неща, но има и лични интереси както на Анкара, така и на Москва, каза Осипенко. По думите му Путин общува с НАТО чрез Ердоган. Турският президент играе ролята на посредник, който предава на западните страни предложенията на руския лидер.

Те обаче са коварни – Путин в момента е уязвим и уж изпраща сигнали за готовност за преговори, но чрез тях той иска да посее съмнения спрямо Украйна и използва тези сигнали като пропаганден трик. В действителност Русия не е показала, че е готова за реални преговори. Турция, въпреки факта, че прави икономически реверанси към Русия, е много принципна в геополитическите въпроси. Такъв е Крим, посочи Осипенко. По отношение на украинския полуостров Турция е с ясна позиция: той принадлежи на Киев.

Цялата информация ще стигне до Запада и Западът ще прецени какво предлага Путин. Разбира се, той няма да предложи нищо добро. Но въпреки това този канал ще работи. Следователно Турция работи като канал за комуникация с Путин, обобщи Руслан Осипенко.

Двустранното сътрудничество между Руската федерация и Турция, регионалният дневен ред и Украйна ще бъдат сред темите на разговор между лидерите на двете страни по време на посещение на президента на Русия Владимир Путин в Анкара. Това съобщи преди дни говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Песков обаче на посочи дата за посещението на руския президент. Според официален турски представител президентът на Русия Владимир Путин ще посети Турция на 12 февруари. Пред журналисти Песков коментира, че Анкара запазва независим подход в отношенията си с Москва въпреки натиска от страна на Запада.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 88 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: