Отидете към основна версия

2 739 23

Лавров пристигна във Венецуела с "важно съобщение" от Путин ВИДЕО

  • сергей лавров-
  • николас мадуро-
  • венецуела-
  • русия

Първият руски дипломат посети Куба, следващата му спирка е Рио де Жанейро

Руският външен министър Сергей Лавров пристигна на посещение във Венецуела. Републиката стана втората спирка от работната обиколка на министъра в страните от Латинска Америка, след като ръководителят на ведомството първо посети Куба /във видеото/, съобщава ТАСС.

Според официалния представител на руското външно министерство Мария Захарова, Лавров ще проведе преговори с венецуелския си колега Иван Хил Пинто, а също така се очаква да се срещне с президента Николас Мадуро и вицепрезидента Делси Родригес.

Според Захарова страните планират да обсъдят текущото състояние и перспективите за развитие на двустранно стратегическо партньорство. По време на преговорите с венецуелското ръководство министърът ще обсъди ключови теми от международния и регионален дневен ред, както и въпроси на координацията на двете страни в ООН и други многостранни платформи.

Както самият Мадуро съобщи по-рано, Лавров ще предаде „важно съобщение“ от руския президент Владимир Путин.

След това ръководителят на руската дипломация ще се отправи към Рио де Жанейро, където ще участва в срещата на външните министри на Г-20 от 21 до 22 февруари.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 20 гласа.

Свързани новини