Отидете към основна версия

5 666 77

Лавров пред Г-20: Интервюто на Путин подлуди западните елити, защото очерта истината, която крият от хората

  • сергей лавров-
  • русия-
  • владимир путин-
  • бразилия-
  • г-20

Западът често прибягва до двойни стандарти, лицемерие и откровени лъжи, жертвайки дипломатическите методи за мирно разрешаване на спорове, заяви руският външен министър

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Интервюто на руския президент Владимир Путин с американския журналист Тъкър Карлсън подлуди западните елити, защото очерта истината, която те крият от своите избиратели.

Това заяви руският външен министър Сергей Лавров на министерската среща на Групата на двадесетте (Г-20) в Рио де Жанейро, предаде ТАСС.

Той заяви, че Западът често прибягва до двойни стандарти, лицемерие и откровени лъжи, жертвайки дипломатическите методи за мирно разрешаване на спорове със силова конфронтация, „хибридни войни“, тотална конфронтация, желанието да се нанесат стратегически щети на поражението на противника.

„Обективният процес на формиране на многополюсен световен ред, основан на самодостатъчни държави и региони, среща сериозна съпротива. По инициатива на Запада се подкопават основните основи на международното общуване“, отбеляза Лавров. „Нарушават се универсалните норми на правото и принципите на Устава на ООН, включително суверенното равенство на държавите, ненамесата във вътрешните работи и самоопределението на народите.“

Ръководителят на руското външно министерство подчерта, че в основата на тази западна политика е неоколониализмът и „желанието под прикритието на „красиви“ лозунги за постигане на господство в политическата, икономическата, хуманитарната сфера."

„Насърчават се псевдодемократични ценности“, продължи той. - Извършва се изкуствено разделение на света на приятели и врагове, "цъфтяща градина" и "джунгла". По неясни критерии страните изведнъж се обявяват или за демокрации, или за диктатури. Ето как изглеждат на практика прословутите „правила“, които Западът налага да заменят международното право.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 81 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: