Отидете към основна версия

4 363 111

Сателитни снимки: Украински удар по военно летище в Крим е унищожил три руски бойни самолета

  • ракети-
  • изтребители-
  • крим-
  • русия-
  • украйна

Руското министерство на отбраната заяви вчера, че украинските сили са извършили нощно нападение срещу Кримския полуостров и противовъздушната отбрана е прехванала пет ракети с дълъг обсег от типа АТАКМС

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украински удар с ракети с дълъг обсег по военното летище "Белбек" на анексирания от Москва през 2014 г. Кримски полуостров е поразил тази седмица три руски бойни самолета и склад за горивосмазочни материали (ГСМ) в близост до основната полоса, обяви американската частна компания за сателитни снимки "Максар Технолъджис", цитирана от Ройтерс, пише БТА.

От компанията казаха, че направени вчера сателитни снимки са показали останки от два изтребителя МиГ-31 и един изтребител Су-27. От "Максар Технолъджис" съобщиха, че един МиГ-29 също изглежда е повреден. Ройтерс прави уговорката, че Украйна не е поела отговорност за удара.

Руското министерство на отбраната заяви вчера, че украинските сили са извършили нощно нападение срещу Кримския полуостров и руската противовъздушна отбрана е прехванала пет ракети с дълъг обсег от типа АТАКМС (армейски тактически ракетни системи).

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 58 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: