Отидете към основна версия

1 345 24

Умерен оптимизъм в Белия дом! Президентът Джо Байдън все още има шанс да спечели колебаещите се щати

  • сащ-
  • демократическа партия-
  • републиканска партия-
  • джо байдън-
  • доналд тръмп

Байдън е показал най-добрия си резултат в анкетата на Bloomberg News/Morning Consult, въпреки че избирателите са дали ниски оценки на представянето му в дебатите на фона на паниката в неговата партия

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Сегашният президент на САЩ Джо Байдън намалява изоставането си от бившия стопанин на Белия дом Доналд Тръмп в така наречените "колебаещи се щати". За това пише Bloomberg.

Байдън е показал най-добрия си резултат в анкетата на Bloomberg News/Morning Consult, въпреки че избирателите "са дали ниски оценки на представянето му в дебатите на фона на паниката в неговата партия".

"Републиканецът Доналд Тръмп победи демократа Байдън само с 2 процентни пункта, 47% срещу 45%, в критичните щати, необходими за спечелване на изборите през ноември. Това е най-малката разлика от началото на проучването през октомври миналата година.

Байдън вече побеждава Тръмп в Мичиган и Уисконсин. Той е в рамките на статистическата грешка на проучването в Аризона, Джорджия, Невада и Северна Каролина, а най-много изостава в критичния щат Пенсилвания", пише изданието.

Въпреки това проучването установи, че гласоподавателите "се колебаят" дали Байдън се е представил зле на дебата, като по-малко от един на всеки петима анкетирани смята, че 81-годишният мъж е бил "по-последователен, психически здрав или доминиращ участник".

"Проучването показва, че да подкрепим Байдън би означавало да подкрепим кандидат, за когото избирателите имат дълбоки опасения, особено за неговата възраст и ум.

Почти трима от всеки десет демократи заявиха, че Байдън трябва да се откаже от надпреварата - много повече от 9-те процента републиканци, които казаха, че Тръмп трябва да направи същото", се казва в статията.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 12 гласа.

Свързани новини