Отидете към основна версия

2 546 93

Джорджия Мелони: Руското нападение срещу детската болница в Киев е ужасно

  • джорджия мелони-
  • италия-
  • русия-
  • нападение-
  • детска болница-
  • киев

Тъжните кадри на деца, борещи се с рак, принудени да излязат на улицата от атаката, докоснаха Мелони

Снимка: БГНЕС

Италианският премиер Джорджия Мелони, при пристигането си във Вашингтон за решаваща среща на НАТО, осъди руското нападение срещу детска болница в Киев, предава БТА.

Тъжните кадри на деца, борещи се с рак, принудени да излязат на улицата от атаката, докоснаха Мелони. Тя сподели мислите си с италианската информационна агенция ANSA, изразявайки как тези сцени рязко контрастират с разказа, който Русия се опитва да популяризира.

Мелони подчерта бруталната реалност на цивилни и невинни деца, които са обект на нападения, като посочи огромната разлика между тези действия и твърденията на Русия за търсене на мир. Подобни атаки изпращат послание, което противоречи на пропагандата, разпространявана от Москва.

Докато НАТО празнува своята 75-та годишнина, Мелони очаква силна демонстрация на единство и адаптивност от страна на алианса, отразявайки настоящата глобална динамика. Тя подчерта ангажимента на Италия за справяне с критични въпроси по южния фланг на НАТО, както е посочено в заключенията от срещата на върха. Освен това Мелони подчерта очакването за продължаване на подкрепата за Украйна, сигнализирайки за солидарност и действия в отговор на продължаващия конфликт.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 60 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: