Отидете към основна версия

1 164 23

Полша: Украинска земя не трябва да бъде превръщана в цена за мирно споразумение с Москва

  • русия-
  • украйна-
  • крим-
  • анджей дуда-
  • нато-
  • владимир путин

Полският президент е категоричен, че руският империализъм трябва да бъде порицан и Москва трябва да бъде победена в Украйна

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украйна трябва да бъде приета възможно най-скоро в НАТО. Това не може да се случи, когато страната е във война. Това заяви полският президент Анджей Дуда в интервю за Washington Times, по време на срещата на върха на НАТО.

Президентът на Полша отхвърли идеята за каквото и да било споразумение за прекратяване на огъня, което би изисквало Украйна да отстъпи територия на Москва.

Русия контролира и е анексирала около 20% от територията на Украйна. Той подчерта, че Полша, като се има предвид близостта ѝ до конфликта, знае по-добре от всяка друга европейска страна за последиците, ако на Русия бъде позволено да задържи за постоянно Крим, част от Донецка област или друга част от суверенна украинска територия.

Полският президент предупреди, че заплахата от Владимир Путин е поне толкова опасна, колкото Съветска Русия в разгара на Студената война. Русия на Путин може да бъде по-брутална и по-решителна от Съветска Русия, отбеляза той.

Ако има някой, който иска да даде на Русия парче украинска земя и не е украинец, нека даде парче от своята земя на Русия, защото е лесно да дадеш парче земя на някой друг, посочи Дуда. По думите му тази война трябва да приключи час по-скоро, но не трябва да завърши с победа на Русия, защото това означава, че ще има нова война.

Полският президент е категоричен, че руският империализъм трябва да бъде порицан и Русия трябва да бъде победена в Украйна.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 36 гласа.

Свързани новини