Отидете към основна версия

1 622 33

„Децата имат нужда от край на войната“

  • sir-
  • уницеф-
  • украйна-
  • деца-
  • русия-
  • война

В понеделник Русия атакува с ракети болница в Киев, в която се лекуват онкоболни деца

Снимка: БГНЕС/ EPA

УНИЦЕФ съобщи, че при варварската руска атака срещу детска болница в Киев на 8 юли са били убити 6 деца, а 10 други ранени, предаде SIR (Servizio Informazione Religiosa).

Освен това две деца са били убити от противопехотна мина на друго място в страната. „Нашите сърдечни мисли са към техните семейства и близки. Децата винаги трябва да бъдат защитени. Атаките трябва да спрат. Децата имат нужда от край на войната“, посочиха от УНИЦЕФ.

В понеделник руският агресор извърши ужасяваща атака срещу Киев и други градове на Украйна, при която бяха убити и ранени десетки цивилни жертви. Една от мишените на режима на Владимир Путин бе детска болница в Киев, в която се лекуват онкоболни деца.

По време на спешно заседание на Съвета за сигурност на ООН Русия беше подложена на силни критики заради смъртоносните удари по Украйна, в това число и по болници. Високопоставена представителка на ООН дори заговори за военно престъпление. Спешното заседание съвпада със срещата на върха на НАТО във Вашингтон, на която организацията ще отпразнува 75 години. САЩ, основен съюзник на Украйна, имат намерение да използват този повод, за да увеличат способностите на украинската противовъздушна отбрана срещу руски атаки.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 21 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: